Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Kooktips 12 sep 2021
Leestijd: 1 minuut

Met deze favoriete keukenhack van Jamie Oliver maak je briljante pasta

De echte Jamie Fans zal het niet ontgaan zijn: er ligt een nieuwe van Jamie in de boekhandel! In Samen eten: Aan tafel! vind je meer dan 120 recepten die draaien om ouderwets gezellig samenzijn, mét fantastisch eten. In het boek deelt Jamie ook nog eens één van zijn favoriete keukenhacks voor briljante pasta.

Als Jamie onverwacht vrienden en familie te eten krijgt, verrast hij ze maar wat graag met een Italiaans geïnspireerd lastminute-feestmaal dat ook in zijn nieuwe kookboek staat.

Keukenhack van Jamie

Jamie begint met een buffet van bijna kant-en-klare antipasti (denk aan “gepimpte olijven” en mini-mozzarella met pesto en pistachenoten), gevolg door een “eenvoudige maar elegante pasta als hoofdgerecht” (ehm, mogen wij aanschuiven?). Mét een Oliver-twist.

Jamie: “Ik gebruik een van mijn favoriete keukenhacks – verse lasagnevellen in smalle reepjes snijden om zelf lintpasta te maken. Dat scheelt echt zoveel tijd. Een paar lekkere cocktails erbij en succes is gegarandeerd.”

Verse pasta, pronto!

Verse lasagnevellen zijn in de meeste supermarkten wel te koop in het koelschap op de versafdeling. Het handige van de hack van Jamie is dat je de lintpasta zo breed of zo smal kunt snijden als je zelf wilt. Dikke pappardelle bijvoorbeeld? Doen! Tagliatelle? Ook dat kan. Jamie snijdt de pasta zelf graag in reepjes van een halve centimeter breed.

De verse pasta kleedt hij vervolgens aan met rode peper, munt, amandelen, room en Parmezaanse kaas. Benieuwd naar het volledige recept? Dat vind je in het nieuwe boek van Jamie.

Net als dit recept overigens: bladerdeegpie met kip, worst & bacon uit de nieuwe Jamie

Samen Eten Jamie Oliver

Samen eten: Aan tafel! van Jamie Oliver (Kosmos Uitgevers) is nú te koop voor € 32,50

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.