Redactie
Redactie Kooktips 25 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Een pot kant-en-klare pastasaus opleuken doe je zo

Zelfgemaakte tomatensaus is over het algemeen lekkerder dan de kant-en-klare tomatensaus uit de supermarkt, maar het is altijd handig om een potje in huis te hebben, zeker in barre tijden. Daarom geven we je 8 tips om die pot kant-en-klare saus lekkerder te maken, zonder al te veel tijd of moeite.

Pas ze allemaal toe of check wat voor jou haalbare tips zijn (en wat je in huis hebt). Kant-en-klare pastasaus opleuken doe je zo:

1. Fruit uien en knoflook aan

Ga je aan de slag met die pot kant-en-klare pastasaus? Fruit dan eerst even een uitje en wat knoflook aan voordat je de saus in de pan verwarmt. Ui en knoflook maken álles lekkerder.

> Altijd handig: een lesje uien snijden van Jamie Oliver

2. Gebruik verse kruiden

Ook het toevoegen van (verse) kruiden kan een wereld van verschil maken. Hoewel sommige sauzen al gekruid zijn, kan een beetje extra basilicum, peterselie, oregano of een pepertje nooit kwaad.

3. Gebruik gedroogde kruiden en specerijen

Gedroogde chili of gedroogde kruiden als oregano, tijm en basilicum: voor veel nonna’s zijn ze een onmisbaar ingrediënt in de keuken. Vooral als er geen verse ingrediënten voorhanden zijn, zijn dit de smaakmakers die je nodig hebt.

4. Meng met andere sauzen

Of het nou wat sriracha, Tabasco of een lepel crème fraîche is, je maakt je saus een stuk spannender door hem te mengen met andere sauzen.

Kant-en-klare tomatensaus opleuken
Bron: Jennifer Pallian via Unsplash

5. Voeg vlees toe

Kijk wat je nog in de vriezer of koelkast hebt liggen, en voeg bijvoorbeeld wat stukjes gekookte kip of gebakken gehakt toe.

6. Gebruik groenten

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar groenten maken je saus in één klap lekkerder. Ook al is het een in stukjes gesneden tomaat, een handje kerstomaten of wat blokjes gebakken courgette.

7. Ga voor kaas

Door het toevoegen van kaas aan je kant-en-klare tomatensaus wordt hij gelijk een stuk dikker en voeg je meer romigheid toe aan de smaak. Probeer het eens met ricotta, Parmezaan of Pecorino.

8. Een klontje boter

De chef in onderstaande video heeft nog een (geheime) truc die volgens haar door veel Italianen wordt toegepast bij opleuken van pastasaus: maak je saus af met een klontje boter. Dat geeft je saus een volle smaak. En geef zelf toe: boter maakt álles beter…

Meer over tomatensaus maken:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.