Redactie
Redactie Diner 16 sep 2014
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je snelle tomatensaus met een rasp

Zin in een lekker bordje pasta met snelle tomatensaus, maar geen zin in al het snijwerk? Lees dan vooral verder, want op TheKitchn zagen we dat je tomaten ook prima kunt raspen!

Deze tomatensaus is rauw en staat binnen no time op tafel. In plaats van de tomaten eerst te ontvellen, vervolgens in stukjes te snijden en daarna ruim een uurtje te laten pruttelen, ga je met de rasp aan de slag.

Was de tomaten van te voren goed en gebruik het liefst een staande rasp. Plaats een tomaat met de puntige kant (voor zover daar sprake van is) op de rasp en druk je handen plat (maar voorzichtig!) erop. Begin nu voorzichtig te raspen, en tegen de tijd dat je de rasp begint te voelen weet je dat het tijd is om te stoppen.

Eenmaal bij het kroontje aangekomen gooi je het restje weg en ga je verder met de volgende tomaat. Easy does it! Pas wel goed op je vingers en rasp nooit met gekromde vingers (zoals je gewend bent bij bijvoorbeeld een stukje kaas).

Je hebt per persoon ongeveer drie grote tomaten nodig. Breng op smaak met vers gemalen peper, zout, geperste knoflook en wat gescheurde basilicumblaadjes. Serveer met een scheutje olijfolie en je favoriete pastasoort. Buon appetito! 

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.