Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Kooktips 9 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Aha: dus hier is dat gele dopje op je fles zonnebloemolie voor bedoeld!

“Hoezo komen we hier nu pas achter?!” Dat was onze reactie toen we ontdekten waar het gele dopje op je fles zonnebloemolie voor bedoeld is. Iets in ons zegt dat we in die reactie niet alleen zijn.

We leggen ‘t je uit.

Hier hebben we het over

Waar we het in Godsnaam over hebben? Nou, over het gele dopje op een fles olie dus. En dan niet het stukje dat je op de fles schroeft, wel het afneembare ronde dingetje dat je er bij het eerste gebruik vanaf hoort te trekken.

In het verleden gooiden wij dat altijd weg, wisten wij namelijk veel dat er in dat dingetje een kitchen hack schuilt… Want draai je het dopje om en positioneer je het opnieuw in de opening van de fles, dan blijft het dopje zitten en doet het dienst als doseersysteempje. De olie komt er dan immers met een veel dunnere straal uitgelopen en veel mensen vinden dat handiger werken.

Maar werkt het ook echt?

Eerlijk is eerlijk: de ervaring leert ons om altijd kritisch te kijken naar kookvideo’s die er te mooi om waar te zijn uitzien.. Ook hier gebiedt het ons te vermelden dat er heel wat onenthousiaste reacties in de comments te lezen vallen – hoe veelbelovend de video er ook uitziet.

Een aantal mensen rapporteert teleurgesteld dat het dopje toch onmiddellijk uit de fles viel bij het testen van deze hack. Dat honderden mensen dit op hun beurt liken, kan moeilijk toeval zijn. Uiteraard staat niets je in de weg om het gewoon zelf eens uit te testen.

Toch liever op veilig spelen? Een hervulbare oliefles met doseersysteem aanschaffen kan natuurlijk ook en staat ook nog eens tien keer mooier. Met een beetje handigheid kun je zelfs gewoon je vingers gebruiken om de opening van je oliefles wat kleiner te maken.

Meer hacks?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.