Pip Minkels
Pip Minkels Kooktips Bijgewerkt: 11 nov 2025
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je in 10 seconden de luchtigste dressing ooit (zonder garde)

Bij een lekkere salade kan een goede dressing natuurlijk niet ontbreken. Klop je die altijd door elkaar met een garde of vork? Stop daar maar mee: je kunt namelijk véél makkelijker je dressing roeren met een melkkloppertje. En geloof ons: zó luchtig werd je dressing nooit!

Zo zie je maar weer dat je soms onverwachte dingen kunt doen met je bekende keukenapparatuur.

Ikea keukentools

Dat je bij Ikea terechtkunt voor de fijnste keukentools, is al lang geen geheim meer. En het is al helemaal fijn als je deze tools op meerdere manieren kunt gebruiken.

Zo zijn we bijvoorbeeld erg fan geworden van de melkopschuimer van Ikea, die onze beste vriend is geworden tijdens het maken van overheerlijke dalgona‘s. Ook niet verkeerd: het apparaatje kost maar 1 (!) euro.

Maar de truc zit ‘m in het volgende: wist je dat je een melkkloppertje ook kunt gebruiken om de lekkerste dressings te maken? Wij dus ook niet, maar doen het nu nooit meer anders!

Hét geheim voor een goede salade

In de zomer eten we het liefst elke dag een frisse salade. Het fijne hieraan is namelijk dat je oneindig kunt variëren met de ingrediënten. Maar of je nu geniet van een goedgevulde pastasalade of een simpele tomatensalade; een lekkere dressing kan daarbij natuurlijk niet ontbreken.

8x makkelijke sladressings van de Culy-redactie

Wat erg belangrijk is bij het maken van een goede dressing, is het mengen van de ingrediënten. Ook al lijkt een dressing roeren misschien makkelijk, dit kost toch stiekem vaak nog best wat tijd. En hoe goed je ook roert, het blijft soms lastig om een mooi glad geheel te krijgen.

Hack: dressing roeren met een melkklopper
Unsplash

Dressing roeren met een melkklopper

Gelukkig zagen we een geniale hack bij Emily Farris, die ons laat zien dat je gemakkelijk je dressing kunt roeren met een melkkloppertje.

13x de lekkerste saladerecepten met fruit (probeer sowieso eens watermeloensalade)

Doe alle ingrediënten voor je dressing in een maatbeker en meng het geheel door elkaar met het mixertje. En voilà, je krijgt een luchtige, perfect gemengde saus!

Misschien goed om te weten: er zijn ook mensen die zweren bij een geschifte dressing. Die zou namelijk juist meer smaak hebben, omdat olie en zuur dan apart tot hun recht komen. Je kunt dus gerust kiezen: ben jij team schift of team emulsie?

Beide hebben zo hun charme. Het hangt er maar net vanaf wat je lekker vindt (en hoe perfectionistisch je bent in de keuken). Op de redactie zijn de meningen in ieder geval verdeeld…

@epicurious

Trust @thatemilyfarris: Your handheld milk frother can and should do double duty as a tool to make mixing salad dressing easier. Video by @Urmila Ramakrishnan

♬ original sound – Epicurious

Onze populairste artikelen van deze week:

  1. De 20-minuten ovenschotel waar ik voor kies op een drukke avond
  2. Rodewijnsaus saai? Dit geheime ingrediënt tilt ‘m naar een hoger niveau
  3. Dit is waarom jij je vis altijd te ver doorbakt (en dit is hoe je het wél moet doen)
  4. Kip jambalaya (een Southern klassieker)
  5. Op en neer naar de culinaire hoofdstad van de wereld (binnen 3,5 uur ben je in Parijs!)

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.