Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 21 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Video: hoe wordt bacon gemaakt?

Toen we afgelopen mei bij Momofuku Ssäm Bar in New York de menukaart bestudeerden, viel het ons op dat al hun ham en bacon afkomstig is van Benton’s. Sterker nog: ze bieden er zelfs een ‘tasting’ van hun hammen aan. Dit Amerikaanse familiebedrijf schijnt dan ook de állerbeste ham en bacon van Amerika te maken.

Dikke, ‘country bacon’ noemen ze het zelf, bij Benton’s. Want die plakken zijn echt een stuk dikker dan de bacon die je waarschijnlijk gewend bent. Niet voor niets is dit de favoriete bacon van de chefs. Maar hoe wordt die bacon dan gemaakt? Je ontdekt het in dit filmpje.

How Benton’s Turns 12,000 Pounds of Pork Belly into Bacon Every Week – How to Make It

On today’s episode of How to Make It, chef Katie Pickens is at Benton’s, a world-famous bacon maker. Eater is the one-stop-shop for food and restaurant obsessives across the country. With features, explainers, animations, recipes, and more - it’s the most indulgent food content around. So get hungry. Subscribe to our YouTube Channel now!

Hoe wordt bacon gemaakt?

Het proces begint bij een rub die in het buikspek wordt gewreven. Die rub bestaat uit een mengsel van bruine suiker en zout. Het vlees blijft tien dagen in de pekel liggen, om de houdbaarheid te verlengen. Ook zorgt het voor smaak. Best uniek: de meeste bedrijven injecteren het vlees voor hun bacon met pekel, omdat dat sneller gaat.

Daarna wordt het buikspek gewassen. Ze worden dan tien dagen te drogen gehangen, voordat ze naar een andere ruimte gaan waar ze nog eens tien dagen drogen. Al met al duurt dat proces dus een maand, voordat de bacon wordt gerookt. Drie dagen lang wordt het vlees gerookt op hickory hout. Daarna moet het twee dagen koelen in de vriezer, voordat er mooie (dikke!) plakken van kunnen worden gesneden.

Een heel proces dus, maar dan heb je ook wat: de favoriete bacon van de chefs.

You bacon me crazy! Meer met bacon:

Hoe wordt bacon gemaakt?
Benton's bacon

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.