Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 7 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Wat drinken we? De hipste zomerdrankjes van 2020

“Wat wil je drinken?” – de vraag waarop wij het antwoord af en toe ook niet meer weten. Want als je op een warme zomerdag al heel wat water en ijskoffie achter de kiezen hebt, wil je weleens wat anders in je glas. Maar wát? Wij geven je inspiratie met een overzicht van de hipste zomerdrankjes van 2020.

Dit zijn de zomerdrankjes van 2020

Hard Seltzer

In Amerika is Hard Seltzer een dikke trend. Vooral onder jongeren: zij zien het als een gezonder, calorie-arm alternatief voor bier. Hard seltzer bestaat uit koolzuurhoudend water met een smaakje en een klein beetje alcohol (rond de 5%).

Ook in Nederland lijkt het één van de zomerdrankjes van 2020 te worden. De blikjes hard seltzer van Kever Seltzer, Carlett Elix en STËLZ liggen hier allemaal al in de schappen. Lekker fris en met een kleine kick van de alcohol.

> Lees ook: hard seltzer: een soort cocktail van bruiswater, alcohol en fruitsmaak 

Hard seltzer
Bron: STËLZ

Hard lemonade

Waar Hard Seltzer koolzuurhoudend water met een smaakje als basis heeft, gebruik je voor een Hard Lemonade juist (de naam zegt het al…) limonade. Dus limonade met een beetje alcohol.

En omdat jenever dankzij het Kopstootje al bezig was aan een revival, verwacht Ketel1 dat we deze zomer aan de hard lemonade met jenever gaan. Wij hebben ‘m getest en moeten bekennen dat ‘ie gevaarlijk lekker is…

> Zo maak je een hard lemonade met jenever

Hard lemonade met jenever
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Soof sparkling

Soof ken je misschien al van de siropen in die mooie witte flessen, maar sinds kort is er ook Soof sparkling. Een frisdrank zonder onnodige toevoegingen, met alleen bubbelwater, fruit, kruiden en bloemetjes. Zo simpel kan het zijn om toch een verrot lekker drankje te maken. Want van de variant met Roos, Kardemom, Peer en Appel zijn wij al fan. Maar er zijn nog twee andere lekkere smaken.

Soof is te koop in blikjes en ligt bij winkels als Marqt, Pic Nic, Jumbo en Holland and Barrett.

Zomerdrankjes van 2020 Soof Sparkling
Bron: Soof

Medebier

Ooit weleens gehoord van Mede? Deze honingwijn wordt gemaakt door honing en water te laten vergisten. Veel bierbrouwerijen maken tegenwoordig medebier. Dus een mix van bier en deze honingwijn.

Wij zien dat steeds meer bierbrouwerijen zich storten op medebier. Denk aan brouwerij Van Moll uit Eindhoven, maar ook internationaal. Opvallend, en dus houden we ‘t in de gaten.

Alcoholvrije wijn

Alcoholvrije drankjes zijn al langer een trend, maar de vraag blijft toenemen. Een beetje restaurant heeft tegenwoordig naast een wijnarrangement ook een alcoholvrij arrangement op het menu staan. De volgende stap: alcoholvrije wijn. Want ook daar is inmiddels een markt voor.

De vraag die rijst: zijn die ook lekker? Daarvoor moet je bij wijnkenner Harold Hamersma zijn: hij selecteerde een top 8 alcoholvrije wijnen. Zowel rood, wit, rosé als mousserend.

Alcoholvrije gin-tonic

De gin-tonic is ook anno nu nog één van de meest geliefde zomerdrankjes. Maar deze cocktail verschijnt steeds vaker in een alcoholvrije variant, vanwege de toenemende behoefte aan low-alcohol of alcoholvrij.

We hebben de afgelopen tijd verschillende varianten van alcoholvrije gin voorbij zien paraderen, maar de Gentse bio-ingenieur Charlotte vond er geen één echt naar gin smaken. “Dat moet anders kunnen”, dacht ze. Ze ontwikkelde NONA June: een alcoholvrije gin die pas op de markt verscheen na goedkeuring en ondersteuning van gerenommeerde sommeliers en chefs. Het resultaat: een complexe, maar gebalanceerde alcoholvrije spirit geïnspireerd op gin.

Kijk voor verkoopadressen van NONA June op de website.

Nona alcoholvrije gin
Bron: Nona

Meer zomerdrankjes:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.