Redactie
Redactie Inspiratie 13 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Zo voorkom je dat sojamelk gaat schiften in je kopje koffie

Als je weleens koffie met warme of opgeklopte sojamelk drinkt, is de kans groot dat je het probleem kent: de melk gaat schiften. Waarom dat gebeurt én hoe je dat kunt voorkomen, leggen we je graag uit. 

De oorzaak van het probleem kan aan twee dingen liggen: een teveel aan zuren in de koffie of de temperatuur van zowel de koffie als de sojamelk.

Of je koffie te zuur is proef je niet, maar moet je meten aan de hand van PH-waarden. Dit zou je in de praktijk kunnen meten, maar veel makkelijker is het om je te focussen op de temperatuur van het drankje.

Het gebeurt namelijk vaak dat of te warme melk wordt gebruikt, of dat de koffie zelf te heet is. Hierdoor schift de sojamelk in je koffie.

Hoe je dat voorkomt? Heel simpel: laat je bakkie pleur een paar minuten afkoelen en voorkom dat de sojamelk kokend heet wordt.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.