Redactie
Redactie Dineren 13 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Fleurie

Fleurie in Bloemendaal is een vriendelijk restaurant waar je maandag tot en met zondag vanaf tien uur ‘s ochtends welkom bent. De deuren sluiten wanneer de laatste gasten weg zijn en op de kaart staan eigenlijk alleen maar héle lekkere gerechten. 

Start de dag met yoghurt met granola, een goede kop Bocca koffie of thee van Simon Lévelt, vers geperste jus, een nog warm croissantje, ga voor de flensjes met lavendel en rozenhoning of de wentelteefjes van suikerbrood. Je begrijpt: ze weten wel van wanten.

Voor iets later serveren ze de lekkerste taartjes, zoals een double chocolate brownie, citroentaart, carrot cake, een chocolade-éclaire of gewoon een Bretonse appeltaart.

Krijg je al trek? Wacht maar tot je de rest van het menu ziet. Zo maken ze broodjes met onder andere gerookte carpaccio en creamcheese, en geitenkaas uit de oven. Zelf gaan we natuurlijk voor de klassieke steak tartare, maar ook de ravioli met citroen en ricotta, de lamsburger met tzatziki en de pure-chocolademousse met vruchtencoulis zijn aanraders.

De prijzen verschillen, maar blijven allemaal vriendelijk: voor een ontbijtje ben je gemiddeld €5,- kwijt, een lunch kost kost tegen de €10,- en de gerechten ‘s avonds kosten maximaal €14,75.

Kijk voor meer informatie over Fleurie in Bloemdaal op de website.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.