Redactie
Redactie Dessertrecepten 11 jan 2014
Leestijd: 1 minuut

Nigella Lawsons perfecte recept voor salted caramel

Dat Nigella Lawson fan is van salted caramel, moge duidelijk zijn. Er is zelfs een tijdschriftcover van Miss Lawson waarin ze is overgoten met het goddelijke goedje. Maar wat is nu haar perfecte recept voor de gezouten karamelsaus? Wij vonden ‘m op de website van tijdschrift Stylist.

* Nigella gebruikt in dit recept golden syrup, dit is in Nederland te koop bij Sligro, Makro, een aantal Jumbo’s (onder het merk Lyle’s) en sommige toko’s. Je kunt het eventueel ook vervangen door honing of ahornsiroop (maple syrup).

Smelt de boter, de twee soorten suiker en de golden syrup in een kleine pan met dikke boden. Laat 3 minuten sudderen en draai de pan af en toe rond; niet roeren met een lepel of garde!

Als het mengsel mooi begint te kleuren, voeg je de room toe. Pas op: dit bubbelt en spettert, dus wees voorzichtig! Wederom nog even niet roeren maar alleen de pan ronddraaien. Voeg dan fleur de sel / zeezout toe (geen keukenzout gebruiken!) naar smaak; Nigella doet een volle theelepel, maar het is aan jou. Nu kun je voorzichtig roeren met een houten pollepel. Laat nog een minuutje op het vuur doorkoken. Giet daarna in een hittebestendige schenkkom of maatbeker.

Hoe te gebruiken

Nigella giet haar salted caramel saus graag over vanille-ijs, een warme chocoladebrownie, een chocoladetaart, appeltaart of pudding.

Bewaren

Wil je de saus niet meteen gebruiken maar even bewaren? Laat de saus dan afkoelen en schenk vervolgens in een schoon glazen potje. Zo blijft de saus 7 tot 10 dagen goed in de koelkast.

culy 2013-12-30 om 14.26.03culy 2013-12-30 om 14.26.17culy 2013-12-30 om 14.26.25culy 2013-12-30 om 14.26.32

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.