Redactie
Redactie Inspiratie 22 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

De pasta van de toekomst? Tagliatelle van zeewier!

Zeewier is al een tijdje hot, en geliefd onder sterrenkoks. We schreven er ook al eerder over. Max Pater, mede-oprichter van Seamore, gaat nog een stapje verder met zeewier.

Eind 2013 waren de oprichters in Ibiza en bestelden ze in restaurant Bambuddha de ‘seaweed salad’. Ze konden echter geen zeewier ontdekken. Zou het de tagliatelle op het bord zijn? En verdomd, dat bleek het zeewier!

Het bleek de wiersoort himanthalia. Het had zich zo goed vermomd als tagliatelle dat ze eerst niet door hadden dat ze zeewier aten. En dat bracht hen op de simpele, inspirerende gedachte: wat als we zeewier ook echt als pasta gaan eten?

En zo ontstond het idee voor Seamore. Je kunt het rauw eten, het koken en serveren zoals pasta, of frituren als krokante snack. Je koopt het zeewier via de webshop.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.