Redactie
Redactie Culinair nieuws 22 apr 2015
Leestijd: 4 minuten

Té lekker: dit is de culinaire line-up van Festival Mundial

Dat een goede culinaire line-up niet meer alleen voorbehouden is aan foodfestivals, moge duidelijk zijn. Muziekfestivals als Coachella en Buiten Westen pakken flink uit als het om eten gaat. Zo ook Festival Mundial.

Festival Mundial in Tilburg is het kleurrijkste festival van Nederland en beleeft dit jaar haar 28e editie op 27 en 28 juni. “Voor Festival Mundial speelt de culinaire line-up een grote rol”, aldus de organisatie.

Culy primeurt: dit is de culinaire line-up van Festival Mundial.

Arie Bombarie’s wereldpannenkoeken

Arie Bombarie is een meisje dat houdt van pannenkoeken en oude auto’s. Met haar rode Benz uit 1977 trekt ze door het land om pannenkoeken van over de hele wereld te verkopen. De lekkerste recepten van over de hele wereld zijn verzameld in de bus. Spannende combinaties, zowel zoet als hartig. Met om het af te maken: niet te versmaden huisgemaakte limonades.

Faja Lobi

Geniet van een stukje Surinaamse warmte in dit kleurrijke eethuisje, waar alle lekkernijen met liefde worden bereid.

Friethoes

Friethoes verkoopt biologische kroketten, frikandellen en fijne frieten.

Grandpa’s wraps

Als echte event liefhebbers staan Grandpa en zijn vrienden met veel liefde wraps te bereiden in hun knusse caravan. Deze caravan met retro-sjieke uitstraling, voorzien van alle snufjes om goede, lekkere en mooie wraps te serveren in een sneltreinvaart. Gezond en voedzaam, met zoveel mogelijk biologische producten, ambachtelijk bereid in nét te grote porties.

Gember & Sereh

Gember en sereh (citroengras) zijn twee belangrijke bestandsdelen uit de Indische keuken. En die Indische keuken staat centraal op de menukaart van Gember & Sereh. Naast vertrouwde gerechten zoals de overheerlijke authentieke op houtskool bereide sate’s en bijvoorbeeld rendang, pepesan en babi ketjap en diverse rijsttafels kunnen liefhebbers ook van diverse Thaise gerechten genieten.

Hotdoggies

Aangezien wij allemaal dol zijn op hotdogs, maar klaar zijn met de smakeloze kleffe worst, komen de Hotdoggies met hun Hot Dog 2.0. Uit een oude Amerikaanse schoolbus serveren zij Hot Doggies, gemaakt volgens oud familierecept van Van Dils.

Icoon

Begin 2012 ontstond aan de keukentafel het idee voor een nieuw type broodje. Een lekker, gezond en natuurlijk broodje dat makkelijk uit de hand te eten is. Het resultaat: het COONbroodje, in de vorm van een ijshoorntje. ICOON is een pop-up broodbar waar de COONbroodjes vers worden gebakken en gevuld met heerlijke producten.

Koffiekever

Deze Kever is omgebouwd tot mobiele bar en rijdt het hele land door om iedereen van heerlijke duurzame koffie & thee te voorzien.

De Melksnor

De Melksnor is de food truck die de oer-Hollandse yoghurt terug op de kaart brengt. Genieten van verse (h)eerlijke boeren- en frozen yoghurts en smaakvolle yoghurt shakes. Stel deze samen met lekkernijen uit de streek! Denk bijvoorbeeld aan vers fruit, brownies van de bakker of biologische Hollandse muesli. Lekker en gezond als ontbijt, tussendoortje of lunch.

Oerburgerbus

Uit de Oerburgerbus, een verlengde Peugeot J9 die, worden hamburgers gegrild op een steenkool barbecue. De burgers zijn gemaakt van extra eerlijk vlees, namelijk rundvlees afkomstig van OERkoeien die zijn ingezet voor natuurbeheer in Nederland en dus een leven lang vrij in de natuur geleefd hebben.

Of je Spaanse worst lust

¿¡Ofje Spaanse Worst lust?! is ontstaan uit een groep vrienden met een passie voor de Spaanse keuken, die zelf de beste biologische en duurzame producten uit Spanje importeren. Denk aan Spaanse broodjes met biologische Manchego kaas, handgesneden Jamon Iberico, Salchichon, Lomo, Chorizo, maar ook gegrilde Chistorra, hamkroketjes, gazpacho, tortilla en sangría.

Pastaiola

In deze pasta-foodtruck ontdek je de Italiaanse keuken: de chefs koken binnen 1 minuut de allerlekkerste pasta al dente met homemade sauzen en verse toppings. Naast pasta kun je bij hen ook terecht voor een voortreffelijke tiramisu.

Public Pie

Public Pie is een mobiele taartenwagen: hier eet je taart óp de oven. Public Pie is geïnspireerd door straatkeukens in Mexico City. Oprichtster Maaike Bertens bestudeerde daar het metropolitaanse straatleven en raakte gefascineerd door de sfeer die de diverse eettentjes met zich mee brengen.

Snoepbus

De Snoepbus is het eerste echte snoepwinkeltje op wielen. Vanuit een vintage Volkswagen T2 busje brengen zij, naast Oudhollandse zoetigheid, homemade cupcakes, koekjes en taartjes. Plus ranja met een rietje!

Vega met BALLEN

VEGA met BALLEN bakt de lekkerste vegetarische balletjes vanuit een knalblauwe oldtimerbus. Geserveerd in een pita met verse salade en saus: een stevige vegetarische hap, ook geschikt voor echte vleeseters.

Wood Pizza

Wood Pizza is een mobiele pizzeria met traditionele houtovens. In de pizzeria worden producten op een ambachtelijke wijze verwerkt.

Er worden later nog enkele namen aan de culinaire line-up toegevoegd! Houd www.festivalmundial.nl in de gaten.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.