Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 19 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom we in de ban zijn van opgeklopte honing (whipped honey)

Soms komt er weer zo’n culinaire vondst voorbij op sociale media waar we niet voorbij kunnen scrollen zonder te kwijlen. Whipped honey is zo’n vondst. Het blijkt namelijk dat opgeklopte honing super makkelijk te maken is en het veel veelzijdiger is dan ‘gewone’ honing.

Daar moesten we induiken!

Wat is whipped honey?

Whipped honey, oftewel opgeklopte honing, is een van de laatste trends in het online food-landschap. Toen we het zagen, wisten we ‘t meteen: dit wordt de nieuwe whipped feta.

Deze opgeklopte honing is wat de naam al doet vermoeden: honing die wordt opgeklopt met een handmixer. Dit zorgt ervoor dat de zoetigheid luchtiger wordt en daardoor ook verandert van textuur en kleur. Heel bijzonder!

Waar gebruik je opgeklopte honing voor?

Je hebt het vast weleens meegemaakt, maar bij gebrek aan beter neem je een potje honing uit de supermarkt mee in plaats van van je lokale bijenboer. Eenmaal thuis smaakt ‘t een beetje naar hoestdrank. Dat kan! Veel ‘fabrieks-honing’ heeft een beetje een medicinale nasmaak. Zodra je ‘m opklopt, verdwijnt die smaak.

Ook maakt het opkloppen de honing een stuk smeerbaarder, kun je het makkelijker gebruiken in baksels en heeft het een minder plakkerig mondgevoel. Misschien wel de belangrijkste reden om je honing vandaag nog op te kloppen: het kristalliseert minder snel. Geschenk uit de hemel!

Gooi ‘t niet weg: waarom honing kristalliseert en wat je eraan doet

Zelf whipped honey maken

We begrijpen dat je na het lezen van dit artikel direct je potje honing in de mengkom wilt storten om het op te kloppen. Dat is dan ook direct het recept: honing in de kom en de mixer erop. En wachten. Kind kan de was doen!

Ben je een gezondheidsguru, dan zul je ‘t vast weten, maar men zegt dat zodra honing in contact komt met metaal het de vitamines en magische krachten weghaalt. We hebben even gecheckt, maar vooralsnog lijkt het een mythe. Mocht je erin geloven, dan raden we je aan je potje honing niet op te kloppen, anders: vandaag nog doen.

Lekkere recepten met honing:

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.