Easy semifreddo met honing en pistachenoten

Culy 3 jul 2013 Dessertrecepten

IJs maken moeilijk? Echt niet! Zeker als je het op de easy way doet door ‘m te kiezen voor een semifreddo, ofwel: half bevroren. Net zo lekker, stukken makkelijker en in een handomdraai op tafel. Ready, set, GO! 

Klop in een kom de slagroom stijf en spatel voorzichtig door de yoghurt. Roer er vervolgens voorzichtig de helft van de honing door, maar pas op dat je deze niet verwarm om hem vloeibaar te maken. Proef of je het mengsel goed op smaak vind, en voeg eventueel meer honing toe.

Bekleed zes kommetjes met vershoudfolie zodat de folie over de rand hangt. Verdeel het mengsel over de kommetjes en zet ruim twee uur in de vriezer. Rooster ondertussen de pistachenoten en hak ze grof. Til ze semifreddo’s aan de folie voorzichtig uit de kommetjes en keer de porties om op een bordje. Verwijder de folie en garneer met de pistachenootjes.

semi2semi3

  • 250 ml slagroom
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 4 eetlepels honing
  • 100 gram ongezouten, gepelde pistachenoten
Reageer op artikel:
Easy semifreddo met honing en pistachenoten
Sluiten