Makkelijk weekmenu voor 26 mei t/m 1 juni: lente op je bord
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F04%2FDSC09820.jpg)
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week: lente op je bord.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.
Weekmenu voor 26 mei t/m 1 juni
Maandag
We kunnen d’r niet omheen: het is inmiddels met het lekkere weer, duidelijk lente! Iets anders wat daar vanzelfsprekend bij hoort zijn natuurlijk asperges. Tijdens het aspergeseizoen doen we eigenlijk niets liever dan zoveel mogelijk asperges bereiden, op zoveel mogelijk manieren. Zo ook vandaag.
> Naar het recept: witte asperges uit de oven met bechamelsaus en prosciuttoroosjes
Dinsdag
Iets waar we (bijna) nog gelukkiger van worden, dan van asperges? Gerechten die snel klaar zijn, met weinig afwas. Al helemáál na een lange kantoordag op de dinsdagavond. Laat deze gnocchi met lentegroenten daar nou de ideale maaltijd voor zijn.
> Naar het recept: gnocchi met worst en lentegroenten in één pan
Woensdag
‘T zou geen goede week zijn, zonder een overheerlijke pasta. Vanavond: een heerlijke frisse spaghetti met limabonen. Op en top lente, als je ’t ons vraagt. Natuurlijk hebben we ook nagedacht over de lange dag die je waarschijnlijk achter de rug hebt. Deze spaghetti is binnen 20 minuten klaar!
> Naar het recept: frisse pasta met limabonen en citroen
Donderdag
We zijn nog lang niet klaar met de bonen. Het is namelijk niet alleen het seizoen van de asperges, maar ook tuinbonenseizoen! En daar worden we héél gelukkig van. De lekkerste manier om deze boontjes te eten? Dat is in een heerlijke salade, als je ’t ons vraagt.
> Naar het recept: tuinbonen recept met burrata en munt
Vrijdag
Met deze frisse lenterisotto met lentegroenten zoals asperges en doperwten vieren we het lenteseizoen. Lekker romig zoals je gewend bent van een risotto, maar toch fris door de groene lentegroenten en citroen. Dit wil je.
> Naar het recept: lenterisotto met asperges en doperwten
Zaterdag
De perfecte dag voor een pizza op de bank, met een heerlijke film, of een gezellig spelletje erbij. Misschien heb je de thuisbezorgd app al in je handen, maar dat is helemaal niet nodig! We hebben namelijk nog restjes over van gisteren, en die zijn perfect om een verrukkelijke lentepizza mee te maken.
> Naar het recept: lichte lentepizza met groene asperges
Zondag
Deze traybake met kippendij, ingelegde citroen en kikkererwten is zonnig, fris en kruidig tegelijk. Dankzij de rozenharissa en ras el hanout krijgt ‘ie net dat beetje pit, terwijl de citroen voor een lentefris accentje zorgt. Alles op één bakplaat = minimale moeite, maximaal lentegevoel.
> Naar het recept: traybayke met kippendij, ingelegde citroen en kikkererwten
Harissa te pittig, rozenwater te sterk? Rozenharissa is dé smaakmaker die je nodig hebt