Karlijn Mensink
Karlijn Mensink | LinkedIn Inspiratie 18 september 2020

Weekmenu: speciaal voor de vis- en vegaliefhebbers onder ons

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week schotelen we je een vegetarisch/pescotarisch weekmenu voor.

Vlees hoeft zeker niet altijd in je weekmenu terug te komen. Soms vergeet je dat vis ook mega lekker kan zijn. Daarom maakten wij een verfijnde samenstelling van overheerlijke vis- en vegagerechten. Hiermee wil je direct de keuken in.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account

Maandag

Hoe lang is het geleden dat je zelf een stukje zeebaars of kabeljauw hebt bereid? Met dit recept wil je meteen beginnen met koken. Bimi is altijd een goed idee bij een lekker stukje (wit)vis en de maïscrème is sneller klaar dan je denkt. Het pittige accent in dit gerechtje komt van de chili rub waarin je de vis marineert. De limoenboter draagt bij aan een mooi frisje (of visje) in dit gerecht.

Dit maandagse gerechtje is catchy & spicy!

Chili limoenvis met bimi en maïscrème
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: chili-limoenvis met maiscrème en bimi

Dinsdag

Tip voor dit weekmenu recept: vraag aan je visboer of hij de inktvis alvast schoonmaakt, dat bespaart jou zeeën van tijd! De venkel is as we all know een geweldig fris ingrediënt dat lekker matcht met (inkt)vis. Een dressing bestaande uit mayonaise, ahornsiroop en citroensap is er eentje die je vaker wilt gaan gebruiken in salades.

salade met inktvis en venkel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Frisse salade met inktvis en venkel

Woensdag

Een vegetarische fiësta Mexicana, lekker doordeweeks op woensdag. Enchiladas staan lekker centraal binnen dit weekmenu. Als je denk aan zoete aardappel, zwarte bonen, cheddar en feta-melange dan weet je zeker: dit wordt een comfortabel feestje in één ovenschaal!

enchiladas met zoete aardappel en zwarte bonen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Vega enchiladas met zoete aardappel en zwarte bonen

Donderdag

Vandaag ga je lekker voor een soepje. Deze mild-pittige Turkse linzensoep is ook vegan te bereiden wanneer je het receptje maakt met olijfolie en groentebouillon. Serveer hier een smakelijk stukje brood met een lekkere dip bij en zo simpel kan lekker eten zijn.

Turkse rode linzensoep met munt
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Turkse rode linzensoep met munt, citroen en pul biber

Vrijdag

Heb je al eens gehoord van een ‘octodog’? Nee? Nu wel! En heb je al eens gehoord van ‘okonomiyakisaus’? Nee? Nu wel! Dit Japans geïnspireerde comfort food gerechtje heeft een hoog ‘wauw’ gehalte. Gewoonweg doordat je de doorsnee hotdog vervangt door sierlijke octopus. Dat maakt dit broodje zeker fancy en ontzettend leuk en verrassend om voor je gasten te serveren.

Octodog: hotdog met octopus
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Octodog (hotdog met octopus)

Zaterdag

Deze Franse plaatpizza gaat jouw liefde voor vis alleen nog maar meer versterken. De ansjovis geeft de nodige zoute smaak mee en als zoete tegenhanger is de gekarameliseerde ui dan een gewenste toevoeging. De naam voor dit gerechtje is op zijn Frans: ‘pissaladière‘, maar wij noemen het liever pizza-magnifique!

pissaladière
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Pissaladière (Franse pizza met ui en ansjovis)

Zondag

Tofu gaat jouw zondagavond maken. Het bijzondere is dat dit recept bizar lekker is én heel makkelijk te bereiden valt. Serveer dit met je favo rijstsoort en paksoi of spinazie. Wees ons vooral dankbaar voor dit tof(u) receptje.

Warme tofu in sojadressing
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Warme tofu met sojadressing en sesam

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Weekmenu: speciaal voor de vis- en vegaliefhebbers onder ons
Sluiten