Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 7 nov 2025
Leestijd: 2 minuten

Weekmenu voor 10 november t/m 16 november: rijke herfstsmaken op je bord

Het weekmenu van deze week zit vol met rijke herfstsmaken. Van geurige paddenstoelen tot fluwelige pompoen en aardse spruitjes: de herfst betekent ieder jaar weer een feestje op ons bord. Deze week gaan we van parmezaanstamppot naar Koreaans buikspek en koekjes met pumpkin spice. Voor iedereen die het moeilijk vindt om culinaire inspiratie te vinden: met dit weekmenu maak je het jezelf lekker makkelijk.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Culy’s weekmenu voor 10 november t/m 16 november:

Maandag

Parmezaan door je stamppot roeren: zo makkelijk kan een simpele cooking hack zijn. Wij voegen er nog een vleug umami aan toe met krachtige paddenstoelenjus en – hoi vitaminen! – crispy boerenkool.

> Naar recept: parmezaanstamppot met paddenstoelen en boerenkool

parmezaanstamppot met boerenkool en paddenstoelenjus
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dinsdag

Restje boerenkool over? In deze pasta ovenschotel met boerenkool en mozzarella geef je de groente weer een compleet andere bestemming. Bovendien kan er maar weinig op tegen het comfort van dampende ovengerechten.

> Naar recept: pasta ovenschotel met boerenkool en mozzarella

Pasta met boerenkool / pasta ovenschotel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Woensdag

Deze pastinaaksoep bedachten we ooit als onderdeel van een eindejaarsmenu (vandaar de sterretjes!). Toch willen we benadrukken dat dit soepje ook goed in doordeweekse context past. De combinatie van de pastinaken (nu in het seizoen!) met gegrilde knoflook, ahornsiroop en paddenstoelenbouillon heeft namelijk iets betoverends. En daarmee is het de ideale route om je doordeweekse woensdag van een vleugje *magic* te voorzien.

> Naar recept: vegan pastinaaksoep met knoflook

vegan pastinaak soep
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Donderdag

De zachte deegkussentjes die gnocchi heten zijn misschien wel ons favoriete tegengif voor guur weer. Deze variant met vegetarische ragù is relatief snel klaar en hoeft niet uren te pruttelen op ’t vuur.

> Naar recept: gnocchi met een vega(n) ragù

Gnocchi met vegetarische ragù
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Vrijdag

Als er één bereidingswijze is die diepte oplevert, dan is het wel stoven. De ultieme stoof is voor ons kimchi jjigae, een Koreaans gerecht dat moeilijker klinkt dan het is. Met kimchi, buikspek en gochujang als sleutelingrediënten weet je dat dit qua smaak wel goedkomt. Méér dan goedkomt, eigenlijk.

> Naar recept: makkelijke kimchi jjigae (Koreaanse stoofpot met buikspek en kimchi)

Kimchi jjigae recept: Koreaanse stoofpot
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zaterdag

Met santen en kurkuma geef je je hutspot een Indische twist. Serveer daar nog ‘ns pittig stoofvlees bij en je trakteert jezelf op een ultiem herfstkostje, zonder dat je smaken saai of voor de hand liggend worden.

> Naar recept: hutspot met een Indische twist en pittig stoofvlees in ketjap

Hutspot met een Indische twist
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zondag

En hebben we het dan toch over de diepe smaken van de herfst, trakteer jezelf dan maar meteen op een sterrenmaal (dat wél makkelijk te maken is uiteraard). Want speciaal voor Culy deelde Michelin-sterrenchef Niven Kunz een verrassend recept voor gebakken paddenstoelen met sinaasappelmarmelade en schorseneer. Dat is pas uitpakken op de zondagavond!

> Naar recept: het ultieme herfstgerecht met paddenstoelen van Niven Kunz

Paddenstoelen recept van Niven Kunz
Bron: Culy.nl

Onze populairste artikelen van deze week:

  1. De 20-minuten ovenschotel waar ik voor kies op een drukke avond
  2. Rodewijnsaus saai? Dit geheime ingrediënt tilt ‘m naar een hoger niveau
  3. Dit is waarom jij je vis altijd te ver doorbakt (en dit is hoe je het wél moet doen)
  4. Kip jambalaya (een Southern klassieker)
  5. Op en neer naar de culinaire hoofdstad van de wereld (binnen 3,5 uur ben je in Parijs!)

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.