Melvin Sturm
Melvin Sturm Inspiratie 23 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Weekmenu voor 26 februari t/m 3 maart: lekker veel groente

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Maandag

Wij zijn dol op Korean fried chicken, maar die pittige kippetjes zelf maken, is ook voor ons vaak te veel gedoe. Zo bedachten we een manier om tóch te kunnen genieten van die verrukkelijke, pittige, sweet & sticky saus, maar dan op een makkelijke manier. Entrée Korean fried kibbeling! Lekker met wat gekookte rijst en een koele smashed komkommersalade.

Korean fried kibbeling
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: Korean fried kibbeling met rijst & smashed komkommersalade

Dinsdag

Ooit eens aardpeerpuree gemaakt? En koolraapfriet? Nee? Doen! Dit recept laat je kennis maken met de twee, en wel op een héél smakelijke manier.

Koolraap friet met aardpeerpuree
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept: Koolraapfriet met aardpeerpuree en worstjesd krapow met tempehgehakt

Woensdag

Dronken noodles? Laat de naam je vooral niet afschrikken. Een kater ga je van dit gerecht (ook wel bekend als Pad Kee Mao) niet krijgen; er gaat niet eens alcohol in. Onthoud vooral dat het gaat om heerlijke noodles die klaar zijn binnen 20 minuten.

Drunken noodles / Pad Kee Mao / weekmenu
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Recept: Dronken noodles (Pad Kee Mao)

Donderdag

Schoonheidsprijzen zal deze vega curry met paddenstoelen dan wel niet winnen, ons maakt ‘t niks uit. De smaak is zoals steeds wat telt. En die zit in deze mushroom masala – zo zul je ‘m in India aantreffen – meer dan goed.

Vega curry met paddenstoelen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept: Mushroom masala (Indiase curry met paddenstoelen)

Vrijdag

Dit Italiaanse stoofpotje met ‘nduja en witte bonen is nóg lekkerder in gezelschap van een schep polenta. Aan die laatste voeg je dan weer – met goedkeurend oog van de Italianen – wat versgeraspte Parmezaanse kaas toe.

seizoensgroente pompoen Lidl
Bron: Lidl

>Recept: Italiaans stoofpotje met witte bonen en ‘nduja 

Zaterdag

Romige eitjes in een bakje. Dat zijn oeufs en cocotte. Deze charmante Franse eitjes zijn het ideale brunchgerecht of voor een ontbijtje met een hoog gehalte je ne sais qoui. Deze oeufs en cocotte met paddenstoelen heb je én in een handomdraai op tafel en zijn ook nog eens onweerstaanbaar.

oeufs en cocotte met paddenstoelen en tijm
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: Oeufs en cocotte met paddenstoelen, tijm en salie

Zondag

De Denen zijn zó gek op drop, dat ze het óveral in stoppen. Zo ontdekten we op het vliegveld van Kopenhagen zelfs koekjes met drop en cranberry’s. Die waren zo gruwelijk lekker, dat we ze zelf namaakten.

Koekjes met drop en cranberry's
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: Deense koekjes met drop en cranberry’s

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.