Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 27 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 30 januari t/m 5 februari: de lente nadert

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. We beginnen aan de tweede maand van 2023 en langzaamaan nadert het voorjaar. Tijd dus om de bloemetjes op tafel te zetten en de zon alvast even in huis te halen.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Maandag

Vette vis is en blijft goed voor de mens. Niet alleen geeft ‘t ons een extra dosis omega-3, het zorgt ook voor zo’n instant zomergevoel in dit weekmenu. Helemaal als je ‘m combineert met venkel en citrus: fris, zoetig en gewoon erg lekker. De geuren, kleuren en smaken ademen lente!

geroosterde zalm Pasen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Geroosterde zalm uit de oven met venkel en citrus

Dinsdag

Hoewel erwtensoep niet echt lente schreeuwt, is deze zomerse variant op de wintersoep een knaller. Daarom mag hij ook niet ontbreken dit weekmenu: het is winter én zomer in een kommetje. Geluk alom!

The Scent Of Cinnamon

> Naar recept: Zomerse erwtensoep

Woensdag

Kijk, zon op je bord creëer je niet alleen met smaken. Misschien zelfs wel meer met kleur! En dat is precies waar deze Libanese maaltijdsalade een 10 op scoort. Oké, op smaak ook. Gegrilde kip, frisse knapperige sla en om het af te toppen: sumak. Feestelijk de woensdag vieren!

Libanese maaltijdsalade fattoush
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Libanese maaltijdsalade met sumak en gegrilde kip

Donderdag

Zo richting het weekend kunnen we een bordje comfort food ook goed gebruiken. Daarom ook dit weekmenu weer een gnocchi. Want deze zaligmakende deegkussentjes zijn gewoon een warme knuffel op een frisse winterdag. Ook niet onbelangrijk: je doet alles bij elkaar in de pan, schenkt een drankje in en wacht tot de oven je vertelt te kunnen eten. Ideaal om even uit te rusten.

gnocchi met worst en lentegroenten
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Gnocchi met worst, lentegroen en kaas 

Vrijdag

Na een lange werkweek kunnen we ons voorstellen dat je geen zin hebt om uitgebreid te koken. Wij vinden zo’n vrijdag vaak fijn om een salade te verorberen als avondmaal. En daarom op het weekmenu een frisse salade met burrata, pompoen en peterseliepesto. Snel, lekker én voedzaam. Bang dat het te weinig is? Eet er dan een lekker brood of soepje bij.

Salade van burrata met pompoen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Frisse salade van burrata met pompoen en peterseliepesto

Zaterdag

Zaterdag, kookdag! En daarom steken we de (pizza)oven weer aan om ons even in het Mediterraanse te wanen. En wel met een zomerse pizza met perzik, burrata en pesto. We durven te wedden dat ‘ie tot de laatste kruimel opgaat én dat je je daarna helemaal zomers voelt.

Zomer pizza met perzik
Culy.nl

> Naar recept: Zomerse pizza met perzik, burrata en pesto

Zondag

De nieuwe week gaat weer beginnen. En we beginnen ‘m goed met een makkelijke groene shakshuka. Hij doet ons denken aan de blaadjes die snel weer aan de bomen komen en we krijgen er direct de lente van in ons bol. Boordevol vitamines, lekkere eitjes én verse kruiden. Dat kan bijna niet fout gaan. Tip: maak wat meer, dan kun je het ‘restje’ maandag lunchen.

> Naar recept: Groene shakshuka met spinazie

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.