Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 22 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 25 t/m 31 december

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Ons doel is daarbij steeds om het je zo makkelijk mogelijk te maken, óók in de week tussen kerst en nieuw.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

7x inspiratie voor een weekmenu

Maandag

Kerst! Als er dit jaar één gerecht is dat je nu op tafel wil zetten, laat het dan deze zalm met confettisaus zijn. Makkelijker wordt het echt niet, want wanneer de zalm in de oven gaart, maak je je saus met een fijn gesnipperd sjalotje, bieslook en zalmeitjes. Zo simpel, en toch weer scoren.

Makkelijk hoofdgerecht voor kerst: zalm in botersaus
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept: Culy Homemade: zalm met confettisaus (makkelijk hoofdgerecht voor kerst)

Dinsdag

Heb je nog wat restjes over van je kerstdiner? Gebruik ze voor deze kerstige flammkuchen! Maar ook als je geen restjes hebt, is het de moeite waard om deze lekkere flammkuchen eens te maken. Top voor tweede of derde kerstdag, als je in je kerstpyjama op de bank zit

kerstige flammkuchen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: Culy Homemade: kerstige flammkuchen (handig voor de restjes van je kerstdiner!)

Woensdag

Deze makkelijke gratin van wintergroenten is nou typisch zo’n gerecht dat we zouden bestempelen als ‘ugly delicious’. Het ziet er eigenlijk niet uit, maar het is zó verrukkelijk dat het zeker weten een klassieker in je culinaire repertoire gaat worden.

Gratin van wintergroenten
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: Culy Homemade: makkelijke gratin van wintergroenten

Donderdag

De noedelfilmpjes rollen dan wel aan hoog tempo voorbij over onze Insta-feed, de vraag blijft toch steeds hoe je noedels nu echt het állerlekkerst bereidt. Met dit recept voor udon noedels met oesterzwammen hebben we een gouden exemplaar te pakken. Eentje dat je er altijd bij kunt nemen wanneer de noodlecravings hoog zijn en dat ook nog ‘ns lekker vega(n) is.

Udon noedels met oesterzwammen en sesam
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept: Culy Homemade: noodles met oesterzwammen (een vega umamibom)

Vrijdag

Een waar gebeurd verhaal: we maakten deze goddelijke soep van aardperen, namen een hap en… moesten bijna huilen van geluk. De aardpeer (ook wel topinamboer genoemd) mag dan niet zo’n hip jasje aanhebben (hij lijkt op een stuk gember met een zwarte schil): qua smaak is ‘ie de grand cru onder de groenten. Tijd om er soep van te maken dus.

Aardperensoep
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: Culy Homemade: soep van aardperen met knapperige Prosciutto & hazelnoten

Zaterdag

Soms maak je zo’n recept waarvan je meteen weet dat je het nog héél vaak gaat maken. Dit recept voor goddelijke gehaktballen in tomatensaus met polenta is er zo eentje. Eigenlijk per ongeluk ontstaan op een doordeweekse dag, toen we zin hadden in gehaktballen. En polenta.

Gehaktballen met polenta
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: Culy Homemade: goddelijke gehaktballen in tomatensaus met polenta

Zondag

Uitpakken vanavond? Maak deze bomboloni – het Italiaanse antwoord op oliebollen – voor Oud & Nieuw. Als we zeggen pistache en witte chocolade, dan weet je toch genoeg? Happy 2024!

bomboloni met witte chocolade pistachevulling
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept: Culy Homemade: bomboloni met pistachevulling (voor Oud & Nieuw!)

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.