Weekmenu voor 25 t/m 31 augustus: nazomeren aan tafel
Als je je deze week een beetje melancholisch voelt, is dat niet meer dan logisch: voor veel mensen loopt de zomervakantie ten einde. Maar dat heerlijke vakantiegevoel opgeven, daar doen we niet aan bij Culy. We gaan nog stevig nazomeren aan tafel, zodat je op een relaxte manier de overstap maakt naar de drukke septembermaand.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.
Culy’s weekmenu voor 25 t/m 31 augustus
Maandag
Een bowl is een uiterst praktisch concept voor de maandag. Met deze frisse Griekse bowl met kipgyros, orzo en tzatziki blijf je nog even hangen bij dat heerlijke Griekse eiland. ‘T is net vakantie in een kom.
> Naar het recept: frisse Griekse bowl met kipgyros, orzo en tzatziki
Dinsdag
Hoort ook bij vakantie: buiten je culinaire comfortzone treden. En al klinkt een Koreaans-Italiaanse crossover misschien not done in de oren van de Italianen: neem maar van ons aan dat de Koreaanse peperpasta gochujang, room en kaas heel goed samengaan.
> Naar recept: zó maak je de virale gochujang pasta (klaar in 15 minuten!)
Woensdag
Is er iets relaxter dan een lekker broodje voor het avondeten? Bord op schoot en happen maar. Deze terong belado (sticky Indo aubergine) serveren wij lekker op een broodje, maar je kunt ‘m natuurlijk ook met wat rijst serveren.
> Naar recept: broodje terong belado (sticky aubergine)
Donderdag
Linzen zijn waanzinnig goed voor je, maar je moet ze wel een beetje opleuken. In dit 15-minutengerecht met pancetta komen ze helemaal tot bloei. Zonder poespas, met pure Italiaanse smaken: genieten. Én het is nog lekker low-budget ook.
> Naar het recept: linzen met pancetta in 15 minuten
Vrijdag
Op de vrijdagavond gaan we dronken worden! Nou ja, misschien niet wij, maar onze noodles. Een kater ga je van dit gerecht (ook wel bekend als Pad Kee Mao) niet krijgen; er gaat niet eens alcohol in. Waarom het dan ‘dronken’ noodles heet? Dat ontdek je als je het maakt:
> Naar recept: dronken noodles (Pad Kee Mao)
Zaterdag
Als je al stokbrood dopend aan dit dampende vispannetje zit, is het net alsof je thuis uit eten bent. Maken dus! Lekker met venkel, room en wijn.
> Naar recept: eenvoudig vispannetje met zalm, venkel en witte wijn
Zondag
Die schelpjes waar je op vakantie zo lekker van hebt zitten peuzelen, die kun je ook gewoon zelf maken. Dit gerecht met cantharellen, vongole (maar het kan ook met kokkels) en witte wijn is een beetje luxe maar vooral ook lekker simpel. En simpelweg lékker natuurlijk. Zalige zondagse kost.
> Naar recept: vongole met cantharellen (een topcombi!)
Onze populairste artikelen van deze week:
- De 20-minuten ovenschotel waar ik voor kies op een drukke avond
- Rodewijnsaus saai? Dit geheime ingrediënt tilt ‘m naar een hoger niveau
- Dit is waarom jij je vis altijd te ver doorbakt (en dit is hoe je het wél moet doen)
- Kip jambalaya (een Southern klassieker)
- Op en neer naar de culinaire hoofdstad van de wereld (binnen 3,5 uur ben je in Parijs!)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2FNancy-van-Batenburg1692-kopie.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F05%2F5_Griekse_bowl.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F07%2FGochujangpasta_pasta_met_gochujang_3.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F03%2F1_broodje-terong-belado.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F04%2FLinzen_met_pancetta_1-1.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F02%2Fdrunken_noodles_pad_kee_mao_liggend.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F07%2FVispannetje_met_zalm_2.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F07%2F4_Cantharellen-vongole-recept.jpg)