Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie Bijgewerkt: 22 dec 2025
Leestijd: 2 minuten

Op naar een lekker 2026 met dit weekmenu van 29 december t/m 4 januari

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Dit weekmenu staat in teken van een soepel opstart naar 2026. Ja, we weten dat je nog op zoek bent naar een hapje voor oud en nieuw en ja, we weten dat het in januari wat gezonder mag.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Weekmenu voor 29 t/m 4 januari

Maandag

Tussen kerst en oud en nieuw mag het voor ons wat lichter, met niet al te complexe smaken. Deze courgettestamppot met geitenkaas en knapperige broodkruimjus voldoet naar onze mening perfect aan die criteria.

> Naar het recept: courgettestamppot met geitenkaas en knapperige broodkruimjus

Courgettestamppot met geitenkaas
Ogechi Chibueze voor Culy

Dinsdag

Pasta puttanesca staat bij veel mensen op het lijstje van favoriete pasta’s. De rijke tomatensaus met ansjovis en olijven uit dit gerecht is heerlijk ziltig, maar óók supermakkelijk als ovenschotel te bereiden, zodat het binnen mum van tijd op tafel staat.

En dat mag wel, na al die dagen zwoegen voor je kerstdiner.

> Naar het recept: Gebakken rijst van de bakplaat met veel groenten en spiegeleitjes

kabeljauw puttanesca
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Woensdag (oudejaarsavond!)

Als je één hapje op tafel zet voor oud en nieuw, ga dan voor deze bao buns. Niet alleen zijn de donzige broodjes crowdpleasers tot en met, de combinatie is ook weer eens anders dan anders.

> Naar het recept: bao buns met tempuragarnalen, gouden mayo en snelle venkel-dille-topping

Bao buns met tempura garnalen, gouden mayo en venkel
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Donderdag (1 januari!)

Kater? Wij waarschijnlijk ook. Met deze tuna melt tosti met smeuïge tonijn kunnen we dat wel aan.

> Naar recept: de ultieme tuna melt tosti met smeuïge tonijn

Tuna melt tosti met tonijn
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Vrijdag

Vooruit dan. Nu we met z’n allen uit de feestmodus zijn, kunnen goede voornemens weer zegevieren. Bij Culy hebben we gelukkig heel recepten die naast gezond vooral heel erg lekker zijn.

Deze frisse saté-bowl met krokante tofu is bijvoorbeeld een dikke tien.

> Naar recept: frisse Thaise saté-bowl met krokante tofu

Tofu bowl
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zaterdag

Twee aubergines, een paar aardappels, een handvol specerijen en een flinke dosis knoflook. Meer heb je niet nodig om een voedzame maar vooral lekkere maaltijd binnen 30 op tafel te zetten.

> Naar recept: spannende auberginecurry met aardappel (in 30 minuten klaar)

Auberginecurry | aubergine curry | curry recept
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zondag

Dat we bij Culy fan zijn van traybakes, is geen geheim. Onze nieuwe favoriete variant is deze gado gado van de bakplaat.

Je verwarmt één of twee ingrediënten in de oven en voegt daarna al je koude ingrediënten toe. Noem het een salade van de bakplaat of een traybakesalade.

> Naar recept: gado gado van de bakplaat

traybakesalade gado gado
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Onze populairste artikelen van deze week:

  1. Culy Basics: zo maak je een klassieke rode wijnsaus
  2. Jamie Oliver verklapt simpele truc: zo blijft je aardappelpuree uren warm zonder uit te drogen
  3. Goddelijke knoflooksoep maken (met 6 bollen knoflook!)
  4. Lemon posset (een toetje van citroen gevuld met room)
  5. Supersnelle tomatensalsa maken

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.