Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 5 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt: dit wil je zien en proeven in week 23

Wat wil je gezien en geproefd hebben? Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zóveel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Iedere maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwste lekkere ontdekkingen met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste foodtrends en innovaties. Wat trof de Culy-redactie aan voor week 23? Find out!

Deze week: nieuwe frisdrank met maté, chili-azijn en matchapannenkoeken.

5x nieuwe ontdekkingen voor week 23

1. Mojo Maté

Met de zomer in aantocht kunnen we tips voor frisse drankjes altijd goed gebruiken. Wat dat betreft is Mojo Maté een leuke optie om te onthouden. De basis van de drankjes zijn – je raadt het al – matébladeren uit Brazilië. Naast een uitgesproken aroma zorgen die ook nog eens voor een natuurlijke cafeïneboost. Voorlopig bestaat Mojo Maté in twee smaken: original en passievrucht.

Mojo Maté is te koop via Flink, bij STACH en bij verschillende horecazaken. 

2. Chili azijn

De chili olie van Chilli Chan’s was ons al een tijdje bekend, maar chili azijn? Dat was nieuw voor ons. We spotten de flesjes bij STACH en kwamen erachter dat het goedje het goed doet als dips bij dumplings of in dressings voor (Aziatisch geïnspireerde) salades. Geloven we meteen.

De Chilli Vinegar dressing waarover we het hebben is momenteel uitverkocht in de webshop van Chilli Chan’s, al is de kans groot dat je ‘m bij STACH aantreft. 

3. Matcha pannenkoekenmix

Van Just Whole Foods ontdekten we laatst hun fijne pannenkoekenmixen, waarvan die met matcha ons het meest enthousiast maakt. De mix is gemaakt van haver- en matchapoeder en door toevoeging van havermelk transformeer je die razendsnel tot beslag. Dat laat zich makkelijk opbakken tot knalgroene matchapannenkoekjes die niet alleen vegan, maar ook nog ‘ns glutenvrij zijn. En gewoon lekker natuurlijk – erg lekker.

De pannenkoekenmix met matcha van Just Whole Foods is online te koop of bij STACH. 

4. Bubble tea in blik van Ocean Bomb

Gespot bij Tjin’s Toko: de Taiwanese blikjes van Ocean Bomb. Die scoren niet alleen hoog qua looks en qua jeugdsentiment (kijk niet vreemd op van Pokémonfiguren op de verpakking), ook qua smaken is dit een assortiment om blij van te worden. Wij zouden bijvoorbeeld dolgelukkig zijn om hun Bubble Milk Tea in onze koelkast aan te treffen, alsook hun smaken als Sparkling Apple of Super White Grape.

De blikjes van Ocean Bomb zijn (online) te koop bij Tjin’s Toko. 

5. Aardbeienbrioche met vanille

Brioche (Amsterdam) is de eerste Franse bakkerij die zich uitsluitend richt op briochebroodjes en dat is wat ons betreft een behoorlijke aanwinst voor onze hoofdstad. Elke maand lanceren zij bovendien een nieuwe tijdelijke smaak; iets wat wij onmogelijk aan ons voorbij kunnen laten gaan. Passend bij de junitemperaturen serveren ze momenteel een variant met aardbeien en vanille en dat lijkt ons heel, heel erg lekker.

De brioche met aardbei en vanille is momenteel te koop bij Brioche (Amsterdam).

Vorige lijstjes gemist?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.