Redactie
Redactie Inspiratie 22 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

Wat te doen met: pompoenpitten

In de herfst en winter komen we meestal om in de pompoenen en ze zijn dan ook heerlijk om soep van te maken, te roosteren of een fijne puree van te maken. Bij het schoonmaken van je pompoen houd je de zaadjes over die vaak linea recta de prullenbak in gaan.

Hartstikke zonde! Ze zijn namelijk ontzettend lekker en super gezond. Culy zocht de lekkerste manieren voor het gebruiken van pompoenzaadjes.

Stop ze in muffins

Of doe ze door een heerlijke salade

Rooster ze en meng ze met je favoriete granola

Pompoen pannenkoekjes met blauwe kaas

Sprenkel ze over (hartige) pannenkoekjes

Of over risotto

Niet te vergeten: pompoenzaadjes zijn heerlijk over pompoensoep

Kijk voor meer inspiratie hier.

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Wat te doen met: pompoenpitten
Sluiten