Redactie
Redactie Culinair nieuws 30 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Voor deze nieuwe pastasoort hoef je water niet meer voor te koken

Groot nieuws in pastaland: de Italiaanse pastagigant Barilla heeft namelijk een nieuwe soort ontwikkeld waarvoor je niet meer water hoeft voor te koken. Handig!

Pronto is de nieuwe pastalijn van Barilla, waarbij je niet meer water hoeft voor te koken alvorens je de pasta in de pan doet. Volgens het bedrijf hoef je slechts de pasta te bedekken met een laag water en tien minuten later (wel eerst even het vuur aanzetten) is het al dente gekookt.

Hoe het precies werkt? Tijdens het kookproces absorbeert de pasta al het water, waardoor het niet alleen sneller gaar wordt, maar je ook niet meer hoeft af te gieten. Hierna hoef je alleen nog maar je warme pastasaus toe te voegen en je kunt aan tafel.

Of de smaak verandert door deze nieuwe techniek durven wij nog niet te zeggen. Ook is het nog niet bekend of de Pronto-lijn ook in Nederland zal worden verkocht.

Bron: Barilla

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.