Redactie
Redactie Dineren 6 aug 2014
Leestijd: 1 minuut

Aloha Bar

Van tropisch zwembad naar tropisch terras. Bij Aloha Bar in Rotterdam, gevestigd in wat voorheen subtropisch zwembad Tropicana was, kom je helemaal in de zomerse sferen. 

door Britte Kastelein

Nadat het zwembad een aantal jaar leegstond durfde Femke Snijders van Picknick het aan om deze unieke locatie weer nieuw leven in te blazen. Dat ging niet van de een op de andere dag, want het gebouw was aardig in verval geraakt. Maar inmiddels zorgen de looks van Aloha Bar ervoor dat dit toch wel een van de meest zomerse plekjes van Nederland moet zijn.

De oude zwembadtegeltjes zijn vervangen door sfeervol hout, het buitenzwembad is omgetoverd tot een groot terras en zowel binnen als buiten vind je een bar. Vanaf schommelstoelen en jaren ’50 draadstoeltjes kijk je zo de Maas over, inclusief uitzicht op de Erasmusbrug. De flamingo’s, cactussen en Hawaiiaanse parasols zorgen ervoor dat de tropische sfeer tot in detail is doorgevoerd.

Sinds eind juli serveren ze niet alleen heerlijke huisgebrande koffie, ijskoude Vedett en tropische drankjes als ananas punch, maar kan er ook gegeten worden. Het was even zoeken naar een cateraar die aan de eisen voldeed, dus was het tot voor kort ‘Bring Your Own Food Day’ op alle openingsdagen. Maar inmiddels staan er genoeg biologische en lokale producten op de kaart die nodig geproefd moeten worden. Zoals het altijd verse brood van Jordy’s Bakery, verschillende verse salades, gebakken schelpjes uit de Waddenzee en… oesters!

Aloha Bar is open van woensdag tot en met zondag, van 16.00 tot 23.00. Doordeweeks kun je er gratis parkeren, in het weekend de hele dag voor vijf euro.

Check ook: www.alohabar.nl

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.