Redactie
Redactie Inspiratie 15 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

4 heerlijke visgerechten, getipt door de visboer

Onlangs waren we bij viswinkel Aris Zwarthoed in Brabant. We ontfutselden visboer Mathijs enkele tips voor heerlijke visgerechten, om thuis te maken.

Zalmsashimi met yakitorisaus. Wat heb je nodig? Uiteraard een mooie moot Schotse zalm. Snijd deze met een scherp mes in plakjes (sashimi). Voeg vervolgens een vleugje yakitorisaus toe en wat Furikake kruiden, en je hebt een heerlijk borrelhapje.

Vissen als zeebaars en dorade kun je heerlijk vullen met een zilte groene zee-mix van lamsoren, zeekraal, gemengde groenten, aangevuld met een melange van verschillende kruiden en oliën.

Zeeduivel. Trancheer de zeeduivel in plakjes van circa één centimeter. Verhit vervolgens een pan met dikke bodem met een flinke scheut notenolie. Als de olie heet genoeg is bak je de tranches zeeduivel om en om tot mooi goudbruin. Zet vervolgens het vuur laag en voeg wat zout en peper toe.

In totaal zal het garen ongeveer 7 minuten duren. Na 7 minuten verwarm je de pan stevig en blus je de zeeduivel af met een paar scheuten Disaronno of een andere amarettolikeur. Serveer de zeeduivel direct op het bord en schenk het mengsel wat in de pan is achter gebleven als saus over de vis.

Schol. Neem een flinke pan om de schol in te bakken. Gebruik véél roomboter aangelengd met een flinke scheut olijfolie voor een hogere verbrandingstemperatuur. Zorg eerst voor een mooie kleur en voeg daarna grof zout en peper toe. Laat vervolgens circa 10 minuten sudderen.

Verhit de pan op het laatst opnieuw goed en blus af met een scheut cognac, een paar scheuten kookroom en voeg nog wat fijn gehakte bieslook en een klein scheutje gembersiroop toe.

Gebakken schol

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.