Redactie
Redactie Inspiratie 15 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

Bakken voor Pink Ribbon: doe jij ook mee?

We doen het steeds vaker. Samen de keuken in om lekker te gaan bakken: taarten, cupcakes, koekjes. Nu doen we het met zijn allen voor het goede doel: roze koekjes bakken en verkopen voor Pink Ribbon.

Oktober is borstkankermaand; dan vraagt Pink Ribbon extra aandacht – en geld – voor meer onderzoek op het gebied van borstkanker. Dat is hard nodig, want maar liefst 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker.

En je helpt niet alleen het goede doel, maar maakt ook jezelf en de mensen om je heen blij met lekkere koekjes. Wie het meeste geld ophaalt (en de leukste actie bedenkt), maakt kans op een prachtig keukenapparaat van KitchenAid, uiteraard in knallend roze.

Zo werkt het

Het recept, bedacht door Laura’s Bakery, is eenvoudig (zie hieronder). Haal alle ingrediënten in huis. Ga dan lekker met een vriend(in) of je kinderen de keuken en bak deze roze (of andere) koekjes.

Bedenk vervolgens acties om ze te gaan verkopen: tijdens de ouderavond op school of bij de ingang van het zwembad op de drukst bezochte uren. Op de wekelijkse markt in je buurt, of doe een rondje langs collega’s op je werk.

Via de speciale actiepagina op de website van Pink Ribbon kun je geld doneren dat je hebt opgehaald voor de actie. Tijdens het culinaire event de Tasty op 11 november zal KitchenAid een mooie cheque aan Pink Ribbon overhandigen.

Recept voor de Pink Ribbon koekjes

Voor ongeveer 30 stuks:

– 150 gram witte basterdsuiker
– 50 gram vanillesuiker
– 200 gram boter
– 1 ei
– 400 gram bloem
– Pink Ribbon uitsteker (online te bestellen bij Koek-it.nl)

Voor het glazuur:

– Royal icing of maak het zelf met poedersuiker en eiwit
– Spuitzak en spuitvormpje
– Roze kleurstof

Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar en kneed ze tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en kneed het deeg nog kort door, zodat het makkelijker uit te rollen is. Rol het op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van 4-6 millimeter. Steek met de Pink Ribbon-uitsteker het lintje uit.

Plaats de koekjes met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Het deeg dat overblijft kun je opnieuw uitrollen.

Bak de koekjes in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Maak nu een roze glazuur van poedersuiker met een beetje eiwit of water en roze kleurstof. Spuit de glazuur over de koekjes. Klaar!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.