Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 21 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Video: Nigella Lawson maakt gebraden kip met tequila en limoen

Het is alweer even geleden dat Nigella Lawson te gast was bij Masterchef Australia, maar haar recept voor kip met tequila en limoen blijft een klassieker. Reden voor ons om deze heerlijke video met je te delen.

De inspiratie voor dit gerecht vond Nigella in haar drankkast. Ze bedacht dat tequila & limoen vast een geweldige marinade voor kip zouden vormen. En ze had gelijk.

Nigella Lawson’s Tequila & Lime Chicken | MasterChef Australia | MasterChef World

The MasterChef contestants sit in on a masterclass with Nigella Lawson! She takes the chefs step-by-step through how to cook a tequila and lime chicken. Subscribe and never miss a Masterchef moment – https://www.youtube.com/channel/UC_znAZirr11Q5bPrdhKVLZQ?sub_confirmation=1 Welcome to MasterChef World! The best MasterChef moments from the history of the world’s favourite Cooking TV show from across the globe.

Kip met tequila en limoen

Zo ontstond Nigella’s recept voor kip met tequila & limoen. Het is een super makkelijk recept, waarbij je de ingrediënten voor de marinade gewoon samenvoegt in een plastic zak.

Nigella is normaliter voorstander van het gebruik van kippendijen in plaats van kipfilet, omdat filet nog weleens droog wil uitpakken. Voor dit recept gebruikt ze een hele kip die ze in stukken heeft gesneden, omdat de tequila ervoor zorgt dat de kipfilets niet uitdrogen.

Nigella Lawson maakt kip met tequila en limoen

Heerlijke marinade voor kip

Bij de kip gaat 75 ml tequila, een beetje gedroogde chili, zout, 2 eetlepels olijfolie en het rasp en sap van 2 limoenen. Nigella tipt dat je het meeste sap uit je limoenen krijgt als je er eerst met je handpalm op drukt. “Sommige mensen stoppen ze even in de magnetron, maar ik geef de voorkeur aan brute kracht”, aldus de beroemde kookboekenauteur.

De kip mag daarna 4 uur tot een nacht in de marinade liggen, in de koelkast. Daarna gaat de kip met de helft van de marinade de oven in. Gedurende een uur, op 220 graden. De rest van de marinade gaat halverwege de kooktijd nog over de kip.

Nigella maakt er nog een saus van chili met gember bij en gepofte aardappelen. Ze serveert haar kip met tequila en limoen op een grote schaal met sla en geprakte avocado.

Meer lekkere kip recepten:

Kip met tequila en limoen marinade

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.