Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 2 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Kaas bewaren als een pro doe je met deze hippe verpakkingen

Kaas bewaren: hoe kun je dat het beste doen? Absoluut níét in plastic, zo zeggen ze bij Formaticum. Hier ontwikkelden ze hippe verpakkingen waarmee je kaas langer en beter kunt bewaren. Wij willen ze meteen hebben!

Waarom deze gadgets en waarom heb je ze nodig in je leven? Kaas is een levend, ademend, gastronomisch wonder, aldus Formaticum. Als je dat zomaar in plastic stopt, stikt de kaas in feite. Agossie. Eigenaar en oprichter Mark Goldman ontdekte dat als kaas ruimte krijgt om te ademen, de kaas beter smaakt, maar ook langer houdbaar blijft.

Formaticum kaas bewaren
Bron: Formaticum

Houd je kaas in leven

Formaticum ontwikkelde daarom drie producten om kaas in te bewaren: cheese storage sheets, cheese storage paper en cheese storage bags. Allemaal hebben ze een bloedmooi design. Maar wat is het verschil?

Het storage paper bestaat uit twee laagjes papier en is makkelijk om elke kaassoort te wikkelen. Het zorgt ervoor dat de kaas kan ademen en niet uitdroogt. De storage sheets zijn gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar materiaal, recyclebaar maar ook herbruikbaar: je kunt ze afspoelen onder de kraan met warm water en zeep en opnieuw gebruiken. De zakjes zijn gewoon snel en makkelijk in gebruik. Ook als je geen talent hebt voor inpakken.

Formaticum kaas bewaren

Lekker vers

Het idee ontstond toen Formaticum-oprichter Mark op pelgrimstocht ging naar Parijs, op zoek naar de lekkerste kazen. Zo ontdekte hij dat veel van de kazen in Frankrijk worden verpakt in andere materialen dan hij kende. Ook hadden de verpakkingen de mooiste prints, dikwijls met de logo’s van de kaasmakers erop. Hij ging bij een hele rits fabrieken langs om alles te leren over verpakkingen voor kaas.

Niet veel later bedacht hij Formaticum: zijn eigen merk met verpakkingen die jouw kaas lekker vers houden. Het materiaal zorgt ervoor dat de kaas niet uitdroogt en dat er geen schimmel op kan ontstaan.

kaas bewaren verpakking

Kaas bewaren: zo doe je dat

Je vouwt het heel makkelijk om de kaas heen, net als een cadeautje. En heb je toevallig een afwijkend stuk kaas, dan leggen ze op de website haarfijn uit in video’s hoe je die netjes inpakt. Overigens zijn de verpakkingen niet alleen handig voor kaas: je kunt er ook fantastisch halve avocado’s in bewaren! Laat de pit erin zitten en pak ‘m goed in.

Het kaaspapier is trouwens online te koop via de website van Formaticum. Voor verzending naar Nederland kun je ze even mailen.

Formaticum kaas bewaren

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.