Redactie
Redactie Inspiratie 27 jul 2015
Leestijd: 2 minuten

Van spelt tot quinoa: crackers zijn hot!

Crackers zijn allang geen suffe dingen meer. We komen ze tegenwoordig in allerlei soorten tegen: gemaakt van andere ‘granen’, zoals spelt en rijst, maar ook zeewier. Wij vinden dit een hele interessante (en vooral smakelijke) trend en zetten daarom de meest opvallende crackers van dit moment op een rij.

1. Spelt squares van Farm Brothers

De spelt squares van Farm Brothers ben je misschien wel eens tegengekomen in de supermarkt. De vierkante crackertjes, verpakt in de meest vrolijke verpakkingen, zijn verkrijgbaar in de smaken zeezout/rozemarijn, tomaat/bruschetta en curry/kaas. Ideaal voor bij de borrel!

Spelt squares koop je bij de meeste grotere (online) supermarkten of natuurwinkels.

2. Quinoacrackers van Amisa

Naast crackers gemaakt van spelt, zijn er natuurlijk ook quinoacrackers te krijgen. Deze variant van Amisa is zowel glutenvrij als veganistisch en daarom perfect voor als je een speciaal dieet volgt. Lekker met avocado of verse aardbeitjes.

Wij zagen de crackers van Amisa bij Stach.

3. Chocolade-maiswafels van Leev

Iets minder gezond – maar mínstens net zo lekker – zijn deze chocolade-maiswafels van Leev. Ze zijn verkrijgbaar in zowel pure als melkchocolade; perfect voor bij een kopje thee.

Je vindt de wafels van Leev in de grotere supermarkt. Óf bestel ze online.

5. Lijnzaadcrackers van Biobites

De crackers van Biobites worden gemaakt van lijnzaad en zijn raw. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten waaronder zeewier, Indiase of Mexicaanse kruiden.

Je koopt de crackers van Biobites in de natuurwinkel of online.

5. Bruine rijstwafels van Rude Health

Wij houden van de producten van Rude Health. Alleen al van de vrolijke verpakkingen worden wij heel gelukkig. Ze verkopen de lekkerste koeken, granola, maar ook wafeltjes van bruine rijst of haver/spelt.

Wij hebben de wafels van Rude Health gezien bij Stach.

6. Zwarte- en rode-rijstcrackers van Laiki

De gewone rijstwafel is er niks bij: deze rijstcrackers van Laiki worden gemaakt van Thaise rode en zwarte rijst, olie en zeezout. That’s it! En dat betekent: guilt-free snacken, want de crackers zitten volgens de producent barstensvol proteïnen en antioxidanten.

De rijstcrackers van Laiki zijn te bestellen via Amazon.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.