Redactie
Redactie Gadgets 9 jun 2013
Leestijd: 2 minuten

Raw chocolate: wat is het & waar koop je het?

Rauwe chocolade alleen weggelegd voor de échte chocoladeliefhebbers? Welnée! Iedereen kan het leren eten, je moet alleen even de juiste merken te pakken hebben. Wij maakten een selectie van onze vier favorieten.  

Maar wanneer mag chocolade eigenlijk rauwe chocolade heten? Dat is heel simpel: als het niet hoger verhit is geweest dan 42 graden. Het voordeel van raw chocolate is dat het nog boordevol vitaminen, mineralen, antioxidanten, flavonoïden en theobromine zit; allemaal stofjes die zorgen voor een blij lijf. Lekker ter afwisseling van ‘normale’ chocolade!

Bron: Lovechock

1. Lovechock
Dit reepje is één grote bron van superfoods. De raw chocolate is gezoet met kokosbloesemnectar, een natuurlijke zoetmaker en zit vol met lekkere besjes, stukjes cacaoboon en ander gezonds. Er zijn vijf verschillende varianten: Mulberry/Vanilla, Almond/Fig, Pineapple/Inca, Goji/Orange en Pure/Nibs.Hoewel we alle smaken erg waarderen is onze favoriet nog steeds de Pure/Nibs omdat je hier écht kleine brokjes rauwe chocolade proeft. Let ook op de verpakking: bij elk reepje zit een leuk inspiratiekaartje en de binnenkant heeft een prachtige print.

Een Lovechock reepje van 40 gram kost €2,99. LoveChock is verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza, verschillende biowinkels en ook gezonde caféetjes verkopen het soms. Online koop je het in de webshop van CHOCOdelic.

2. CHOCOdelic
Nog een groentje op het gebied van rauwe chocolade? Begin dan met deze heerlijke met biologische chocolade omhulde moerbeibessen. De bessen smaken een beetje zoals honing wat ze lekke zoet maakt. Ook de varianten met incabessen, amandelen en hazelnoten zijn goddelijk.

De chocolade kost tussen de €4,60 en €6,95 per zakje van 100 gram. CHOCOdelic is te koop bij  de Ekoplaza, verschillende biowinkels en via de webshop van CHOCOdelic.

Bron: Ombar

3. Ombar
De choco reepjes van Ombar zijn glutenvrij, lactosevrij, suikervrij én veganistisch. Net als Lovechock gebruikt Ombar kokosbloesemsuiker om de chocolade een zoete smaak te geven. Onze ultieme favoriet is ‘Probiotic Coconut’ met kokosroom en kokosbloesemcaramel, yum! Als je deze chocolade eet werk je ook nog eens aan een gezonde darmflora, het kan bijna niet beter toch?

Een Ombar reepje van 38 gram kost €2,50. De chocolade is onder andere verkrijgbaar bij biowinkels, Bagels & Beans en online in de webshop van CHOCOdelic.


Bron: Conscious

4. Conscious
De chocolade van Conscious wordt gemaakt door een klein, ambachtelijk bedrijf in Engeland. De chocolade is super puur en bevat niet veel meer dan cacaoboter, rauwe cacao en agavenectar. Ook deze biologische reepjes zijn verkrijgbaar in veel verschillende smaken met geinige namen zoals ‘Chili hot’ (met cayenne chilipeper), ‘Wild at Heart’ (met groene algen!) en ‘The nutty one’ (met fijngemalen noten die een fudge-achtige smaak geven; onze persoonlijke favoriet).

Je bestelt de Conscious chocolade online.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.