Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 14 mrt 2018
Leestijd: 5 minuten

Van paasbrunch tot paasdiner: de leukste culinaire events met Pasen

Heb je dit jaar zin om je paasbrunch of paasdiner buiten de deur te vieren? Dat komt goed uit: een heleboel Amsterdamse hotspots organiseren de leukste culinaire events met Pasen. Van paaseieren zoeken tot paascocktails drinken en van paasbrunch tot paasdiner. Dit zijn ze op een rij:

Easter Afternoon Tea bij The Duchess

Wanneer: maandag 26 maart tot maandag 2 april 2018

De Afternoon Tea in The Duchess is natuurlijk al een ervaring op zich. Oneindige theesoorten – voor ware decadentie een glas champagne ernaast – de overdaad aan hartige delicatessen, beeldige sandwiches en verfijnde patisserieën. Tijdens de Paasdagen pakt het restaurant extra uit met de tijdelijke Afternoon Tea Easter Edition. Je proeft de speciale Paasspecialiteiten alleen van 26 maart tot 2 april.

The Duchess

De Maundy Green Cocktail proeven bij MOMO

Wanneer: zondag 1 & maandag 2 april 2018

De 360-graden bar van MOMO en haar prijswinnende bartenders zijn befaamd om hun menu van creatieve cocktails met een eigen verhaal. Deze Pasen vertelt MOMO het verhaal van Witte Donderdag met een limited edition sour: de Maundy Green. De Paascocktail met o.a. groene theelikeur, Matcha, Pekoe en kokosnootsiroop is gebaseerd op een traditie uit verschillende delen van Europa om elkaar op deze heilige dag een groen ei te geven.

Golden Butcher Ball bij The Butcher

Wanneer: vrijdag 30 maart t/m zondag 1 april 2018

Kom het Paasweekend naar The Butcher Social Club en zoek in de ballenbak naar de enige echte golden BUTCHER ball en win leuke prijzen. Naast de ballenbak is er ook live muziek, DJ’s, Mario Kart, FIFA 18, Premier League en boxing wedstrijden op groot scherm. Sounds bloody delicious, right? The Butcher Social Club is tijdens de Paasdagen de perfecte hangout. Dus kom gezellig langs en find those BUTCHER eggs (or balls).

The Butcher

Office Suppleieren zoeken van Conscious Hotel en Bar Kantoor

Wanneer: zaterdag 31 maart 2018

Dacht je met Pasen enkel eieren tussen het gras te vinden, dan heb je het mis. De dag voor eerste Paasdag verstoppen ’t Conscious Hotel en Bar Kantoor namelijk geen eitjes, maar kantoorartikelen in het Westerpark. Iedereen die het kind in zichzelf nog dagelijks laat touwtjespringen of hinkelen speurt het park af. Want de vinder van de gouden agenda, de hoofdprijs, krijgt een overnachting met diner in het nog te openen hotel en restaurant.

PaasPlayground bij de Foodhallen & Kanarie Club

Wanneer: zondag 1 april 2018

Op 1e Paasdag zullen de Foodhallen en de Kanarie Club van 11:00 tot 13:00 omtoveren tot een mega kids playground. Zij kunnen zich uitleven in de ballenbak, zich laten schminken, knutselen en last but not least: op zoek gaan naar de verstopte Paaseieren.

Ondertussen kunnen de ouders zich even terugtrekken bij de Gin & Tonic bar in de Foodhallen om een speciale Paas-G&T te nuttigen of bij Kanarie Club genieten van echte Paas-specials zoals Eggs Benedicts of Shakshuka.

Kanarieclub

Family Brunch bij Mama Makan

Wanneer: zondag 1 april 2018

Op Paaszondag kan je met de hele familie bij Mama Makan terecht voor een unlimited Bali Brunch voor €35,-: zoveel Indonesische gerechten als je maar wil, een DIY Gado Gado station & Mama’s Indonesische soep. Maar vergeet vooral niet ruimte te bewaren voor de desserts van het uitgebreide dessertbuffet. Daarnaast zijn er speciale Paas verrassingen en er is een kid’s corner voor de kleintjes; want Mama denkt aan iedereen.

Le Dimanche Paas editie bij The French Connection

Wanneer: zondag 1 april 2018

Ben jij dit jaar niet opzoek naar eieren, maar naar een 5-gangen diner? Dan is The French Connection het ultieme toevluchtsoord, om heerlijk te genieten van Franse klassiekers. Verwacht jazzy tunes, een 5-gangen verrassingsdiner en vooral heel veel gezelligheid voor €37,-. Reserveer snel je tafel via de website en bemachtig die laatste plekjes!

The French Connection

Paaskriebels bij MOER

Wanneer: zondag 1 april 2018

Wil je met Pasen lekker uitgebreid tafelen met vrienden en familie? Schuif dan aan voor de Paaskriebels lunch bij MOER en geniet samen van een speciale paaslunch met 4, 5 of 6 gangen. Want MOER weet precies het ultieme lentegevoel – wat toch echt bij Pasen hoort – in hun gerechten te verwerken.

Geitenbokkendiner bij RIJKS

Wanneer: zondag 1 & maandag 2 april 2018

RIJKS organiseert ook dit jaar weer haar befaamde Geitenbokkendiner. Om in de vraag van van geitenkaas te voorzien worden veel geiten gehouden. Op dit moment produceren wij in Nederland ongeveer 70.000 geitenbokjes per jaar. Waarvan er nog geen 2% in onze voedselketen belanden. Zonde! Want bokjesvlees is erg smakelijk.

Volgens eeuwenoude traditie wordt er met Pasen lamsvlees gegeten. RIJKS breekt met deze traditie en laat Pasen in navolging op het succesvolle evenement van vorig jaar opnieuw in het teken staan van de geitenbok. Zo trappen ze het geitenbokkenseizoen af met een speciaal menu.

geitenbokken / waarom eten we dit niet?

Paasbrunch bij ARC. by Lute

Wanneer: zondag 1 & maandag 2 april 2018

Kom tijdens beide Paasdagen gezellig het terras inluiden bij ARC. by Lute in het Amsterdams historisch stadsarchief. Schuif aan bij de Paasbrunch en geniet van een heldere en frisse cuisine onder leiding van chef Sander Klaase. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op de monumentale boom die op zijn eigen wijze een verhaal vertelt over de historie van Amsterdam en al 100 jaar een onmisbare plek middenin de tuin inneemt. Reserveren kan via de website of 020-2206902.

Paaseieren schilderen & brunchen bij Brooks

Wanneer: zondag 1 & maandag 2 april 2018

Yes, het is Pasen! Dit betekent dat het tijd is om samen te zijn met je familie en vrienden en te genieten van een heerlijk ontbijt of brunch. Gedurende het hele Paasweekend is Brooks the place to be voor jong en oud. Geniet van een uitgebreid Paasmenu, terwijl de kleine ‘brookies’ paaseieren schilderen in de kids-friendly zone. Reserveer hier snel je Paastafel!

Toch zelf een paasdiner maken? Dit zijn de lekkerste recepten voor  het paasdiner

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.