Culy
Culy Inspiratie 24 maart 2017

RIJKS serveert geitenbokjes met Pasen

Op 16 april, Paaszondag, organiseert RIJKS (het restaurant van het Rijksmuseum) een heus geitenbokkendiner. Met een bijzondere reden!

Nederland houdt van kaas. Als echte kaaskoppen houden wij Nederlanders van koeien-, schapen-, én geitenkaas. Ook geitenyoghurt en -melk zijn populair. Om te voorzien in deze vraag worden veel geiten gehouden; een geit geeft immers pas melk als het een lammetje heeft.

Als het geitenlammetje een vrouwtje is heeft het zin om haar groot te laten worden want deze geit gaat later weer lammetjes en melk geven. De mannelijke geitjes zijn op dit moment nog nutteloos en worden geëxporteerd; ze produceren geen melk en bokjesvlees eten we in Nederland niet op. Zonde, want bokjesvlees is erg smakelijk.

Bron: RIJKS

Met Pasen wordt traditioneel lamsvlees gegeten. RIJKS breekt met deze traditie en laat Pasen 2017 en die daarop volgen, in het teken staan van de geitenbok. Laat het direct de jaarlijkse aftrap van het geitenbokkenseizoen zijn! Da’s goed voor onze boeren, die de export van bokjes niet meer hoeven te bekostigen en beter voor ons vlees bewustzijn. Want als we toch vlees blijven eten, dan liever vlees dat we tot onze beschikking hebben.

Het RIJKS geitenbokkendiner vindt plaats op 16 april; een menu kost € 35,- per persoon. Reserveren kan via de website.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
RIJKS serveert geitenbokjes met Pasen
Sluiten