Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Restaurants 15 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Bij visrestaurant Pesca in Amsterdam eet je niet zomaar een visje

Pesca aan de Rozengracht in Amsterdam is een heus Vistheater. Met hoofdletter V, want wat je voorgeschoteld krijgt, is niet zomaar een visje. In het restaurant liggen de verschillende vissen die je kunt eten mooi uitgestald in een ware viskraam. En maak je borst maar nat, want de keuze is enorm.

Met een drankje in je hand kies je hier je eigen kakelverse vis uit, die vervolgens voor je neus wordt bereid. Heb je geen verstand van wat een goede en lekkere vis is? No problemo, de mensen bij Pesca kunnen je alles vertellen over de vissen die in de marktkraam liggen en helpen je bij je keuze.

Visrestaurant Pesca in Amsterdam
Bron: Crowd About Now

Pesca: een visrestaurant dat het net even anders doet

Door het bijzondere concept met de marktkraam is Pesca geen standaard visrestaurant. En dat vinden we leuk. Nadat je je vis hebt uitgekozen, wordt het tijd voor een ander fijn gedeelte: de wijn. Kies een wijn uit die je lekker lijkt en neem plaats in het tof ingerichte interieur. En oja, spiek tijdens het nippen aan de wijn in de open keuken naar de kok die jouw vissie aan het bereiden is.

Via een buzzer krijg je een seintje als je vis klaar is. Je kunt je gerecht aan de bar ophalen en dan kan het feest beginnen. We kunnen je vertellen: de kans dat je teleurgesteld wordt, is minimaal. We herhalen: minimaal. Sea for yourself. Wink wink.

Mosselen bij Pesca Amsterdam
Bron: Pesca

Nóg een locatie voor verse vis

Zoals gezegd, zit je bij Pesca goed voor je wekelijkse portie omega-vetten. En extra leuk: het visrestaurant opent een tweede locatie in Amsterdam Via hun website kun je de mannen van Pesca helpen hun droom waar te maken door hun crowdfuncing-campagne te sponsoren.

Adres en openingstijden Pesca Amsterdam

Waar je Pesca in Amsterdam precies vindt? Rozengracht 133 in Amsterdam. Je kunt er doordeweeks elke dag terecht voor diner van 18:00 tot 22:00 en in de weekenden vanaf 12. En op zaterdag blijven ze speciaal voor dat afzakkertje in het weekend nog een half uurtje langer open.

Andere heerlijke restaurants in Amsterdam

Pesca is (gelukkig) niet één van de weinige restaurants die Amsterdam rijk is. Schuif ook eens aan bij de volgende bijzondere plekken voor een heerlijk diner of lunch:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.