Trend: drink bubble tea uit een gloeilamp

Het is een dikke trend in Taiwan en de rest van de wereld volgt in rap tempo: bubble tea die wordt geserveerd vanuit flesjes in de vorm van gloeilampen. Waarom? Niemand weet het. Is het een hit? Ja. Willen we het ook? Zeker weten!

Normaliter krijg je je bubble tea geserveerd in een doorzichtige, plastic drinkbeker met deksel. Maar iemand in Taiwan had vast een lightbulb moment toen hij – of zij – de vorm van deze flesjes bedacht.

Waar die inspiratie vandaan kwam, is niet bekend. Maar het lijkt er in ieder geval op dat het échte drinkglazen zijn, geen gerecyclede gloeilampen (kortom: don’t try this at home).

Bubble tea gloeilamp

Hier drink je bubble tea uit een gloeilamp

Het drankje – of moeten we zeggen: het glas? – ging viral nadat Taiwanese media erover berichtten. In Taiwan kun je ze bijvoorbeeld krijgen in 101 Taipei Tower, waar een grote food court huist in de kelder.

Maar Bubbs in Singapore heeft ook hele leuke. Daar kun je ‘m in verschillende smaken bestellen, van gewone thee (groene thee, zwarte thee of Oolong) tot fruitthee (lychee, mango, limoen). Bijzonder: je kiest niet alleen je toppings uit, maar ook het suikerniveau en ijsniveau.

Grappig is dat veel cafeetjes in andere landen hun bubble teas inmiddels ook in gloeilampen serveren. Snow Monster in Californië is de bekendste (en de leukste!). Nu hopen dat de rest van de wereld snel volgt.

It's LIT with light bulb jars at ALL store locations starting today until sold out! ???

A photo posted by Snow Monster (@snowmonsteroc) on

Light Bulb Milk Tea w/ golden pearls ?? /// the bottle is resealable so you can use it again! I think the matcha milk tea will taste better than the buckwheat?

A photo posted by Philip Lee (@philsosophyy) on

Craving some bubble tea #lightbulb #bubbles #milktea #taipei #taiwan #tbt #mabefoodie

A photo posted by Mabe (@mabenn) on

Reageer op artikel:
Trend: drink bubble tea uit een gloeilamp
Sluiten