Joyce Bielderman
Joyce Bielderman Restaurants 16 jan 2013
Leestijd: 2 minuten

Op de kaart van Bar & Restaurant Stadshal wordt elk hoekje van Europa aangedaan

Tekst en (deel van) foto’s: Joyce Bielderman

Ruime openingstijden (van half zeven ’s ochtends tot elf uur ’s avonds), een brede kaart vol brasserie-stijl gerechten en een interieur wat in een mondaine miljoenenstad als bijvoorbeeld New York ook niet zal misstaan. Daar staat Bar & Restaurant Stadshal voor. Deze nieuwe brasserie op de Kruiskade in Rotterdam opende deze week de deuren. Culy nam uiteraard meteen een kijkje.

De inrichting
De naam Stadshal doet misschien anders vermoeden, maar deze zaak ademt grandeur. Dit komt door de moderne, strakke meubels die erg goed combineren met klassieke elementen (zoals een marmeren tafelblad). Dit zorgt voor een sfeer die doet denken aan een chique brasserie van weleer. De interieurarchitecten hebben daarnaast slim gebruik weten te maken van de grote ruimte. Ze hebben aparte hoekjes gecreëerd. Zo doet het – ook als het niet vol zit – altijd gezellig aan.

interieur1glaswandinterieur2

Het menu
Stadshal heeft plek voor maar liefst 140 gasten. Misschien daarom is de kaart groot en gevarieerd. Op het menu staan al van gerechten die eigenlijk geen uitleg nodig hebben: een bisque, escargots, vitello tonato, saltimbocca alla Romana. Elk hoekje van Europa wordt culinair aangedaan. Zelfs een Hollandse stamppot vind je terug. Starters kosten tussen de 8 en 20 euro (maar daar krijg je dan ook een halve kreeft voor) en voor een hoofdgerecht betaal je gemiddeld 25 euro. Een vast drie gangen diner nuttigen kan voor 32 euro ook. De keuze is dus reuze!

keukenkeuken2OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De locatie
De Kruiskade kent (bijna) iedereen. En als we zeggen dat Stadshal tegenover de Oude Luxor zit, weet je vast meteen waar je moet zijn. Voor de kenners van dit gedeelte van Rotterdam is het dan meteen duidelijk: Stadshal zit in het pand van het Hilton hotel. Maar dit betekent niet dat het een hotel-restaurant is. Integendeel! Bij Stadshal kun je altijd binnenwandelen, ook als je geen hotelgast bent. En of je nu gaat voor een ontbijtje, een lunch, een diner of gewoon een borreltje aan de bar: bij Stadshal ben je welkom. Bon appetit!

Stadshal, Kruiskade 9, Rotterdam

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.