Redactie
Redactie Inspiratie 15 jan 2013
Leestijd: 1 minuut

Stap voor stap je vriezer ontdooien

Je vriezer ontdooien is een simpele, maar vaak tijdrovende en saaie bezigheid. Voorkom daarom dat het te laat is en doe het eens in de paar maanden, of in ieder geval eens per 6 maanden.

Stap voor stap je vriezer ontdooien

Begin met een schone lei

De eerste stap is vanzelfsprekend het leeghalen van je vriezer. Begin hier ruim op tijd aan zodat je de lekkerste dingen nog kunt op eten en gooi de dingen die over datum zijn gelijk weg. Zijn er toch nog dingen die je graag wilt bewaren, vul dan een grote koelbox en isoleer deze met kussens (deze werken isolerend en houden dus de kou binnen).

Leg op de bodem van de vriezer een dikke handdoek en leg er ook een voor de vriezer om een geruïneerde vloer te voorkomen.

Aan de slag

Haal de stekker van de vriezer uit het stopcontact (ook wel handig). Pas wel op wanneer je een koel-vriescombinatie hebt dat je niet de koelkast uitzet. Haal vervolgens alle lades uit de vriezer en zet de deur open.

Zet een grote kom met heet water op de bodem en ontdooi zo al het ijs uit je vriezer. Maak ondertussen de lades goed schoon en leeg je ijsblokjes trays. Controleer zo nu en dan of je handdoeken doorweekt zijn en vervang ze indien nodig met droge.

Trek als je een afvoer hebt deze naar buiten en plaats er een kom of emmer onder om het water op te vangen.

Tot slot

Haal als al het ijs gesmolten is de kom en handdoeken uit de vriezer en maak alles goed schoon met alles-in-één reiniger. Zet de lades terug waar ze horen en vul de vriezer met alles wat je nog over had, maar dan netjes georganiseerd.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.