Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 6 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Maak eens mayonaise- of sojasausijs zoals bij The Ice Cream Project in Londen

Zomer, ijsseizoen. Tegenwoordig zegt dat trouwens niets meer, want we eten het hele jaar door veel verschillende ijssoorten en smaken. Het ijslandschap wordt er dan ook steeds bonter op. Eerst was er al burrata-ijs, we zagen al hummusijs, maar nu zijn er nog extravagantere smaken bijgekomen. Voor wie ervan houdt: haast je dan naar The Ice Cream Project in Londen. Hier proef je wel héél bijzondere ijsjes.

The Ice Cream Project in Londen

Bij The Ice Cream Project in Londen weten ze wel van wanten. Hier geen normaal vanille-ijs met zwarte puntjes of een citroensorbet. Nee: de ijssmaken die je hier vindt zullen je in eerste instantie wellicht doen gruwelen. Heinz mayonaise en ketchup, Kikkoman sojasaus: het kan niet op. Of wel, want de ijssmaken zijn niet aan te slepen bij The Ice Cream Project.

Het kekke ijs ‘project’ is een initiatief vanuit het luxe tassen en accessoires merk Anya Hindmarch. Het merk heeft al bijzondere tassen met de huisstijlen van Marmite, Heinz spaghetti hoops, Coco pops en andere etenswaren, maar sinds kort zijn daar dus ook de ijssmaken bij die worden verkocht in de pop up ijssalon.

Dessert of ingrediënt

We geven toe: toen we voor ‘t eerst hoorden over The Ice Cream Project in Londen gruwelden wij ook van de smaken. Want wat moet je met Lea & Perrins-ijs, ook wel tomatensorbet met een vleugje Worcestershiresaus? Als dessert is het een beetje mosterd na de maaltijd wellicht.

Tot we onlangs aten bij restaurant Florentin in Groningen. Hier kregen we een ceviche voorgeschoteld met passievrucht, maar ook met wasabi-ijs. En dat zet deze bijzondere ijssmaken ineens in een heel ander daglicht!

Want als je nu een pro bent in sushi maken, kun je dat er met het sojasaus-ijs eens éxtra extravagant uit laten zien! En dat Lea & Perrins-ijs doet ‘t misschien best leuk met een steak tartaar. We geven toe: hoe sceptisch we eerst waren, des te meer zien we de mogelijkheden op dit moment. Misschien lunchen we binnenkort wel met een tosti ham kaas met ketchupijs…

Noot van de redactie

De pop up store van The Ice Cream Project in Londen was geopend tot 25 augustus. Toch publiceren we dit artikel omdat we je willen inspireren om ook eens anders te kijken naar de ijssmaken die je uit je ijsmachine tovert. Wij zijn er op de Culy-redactie in ieder geval érg door geïnspireerd en denken al na over een risotto met porcini of balsamico-ijs of een carpaccio van biet met geitenkaasijs. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Thuis zelf ijs maken? Deze 9 tips helpen je daarbij!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.