Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 11 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Superbaba in Canada is de shoarmatent van je dromen

Heb je in Nederland trek in een broodje shoarma, dan ben je meestal aangewezen op de tikje morsige shoarmazaken. De lucky foodies in Victoria (Canada) kunnen naar Superbaba: de shoarmatent van je dromen. Het interieur is superhip, de Libanese gerechten op de kaart licht en fris.

In Libanon en andere landen in het Midden-Oosten tref je veel eettenten waar je een snelle hap kunt halen. Het was het creatieve uitgangspunt voor restaurant Superbaba, dat onlangs opende in de Canadese stad Victoria.

Superbaba hippe shoarmatent
Bron: Superbaba

De hipste shoarmatent

Ze lieten zich letterlijk inspireren door het design van deze zaken, met menukaarten vol kleurrijke foto’s van de gerechten, oude borden aan de muren en het gevoel dat je hebt in een echte familiezaak. Maar dan wél in een nieuw jasje gegoten, uiteraard.

Superbaba is dan ook uitgevoerd in fris wit, zachtroze, lichtblauw en groen. Aan de muren prijken foto’s van de gerechten die zijn bewerkt tot kunstige collages en boven de toonbank (die een patroon van confetti heeft) prijkt een enorm logo in neon. Dat maakt Superbaba de hipste shoarmatent die we tot nu toe hebben gezien.

Het lekkerste uit het Midden-Oosten

Maar ook het eten is fris en modern. Er zijn verse pita’s met shoarma van kip, kool, ingemaakte knolraap en sumak-mayonaise.

Maar bijvoorbeeld ook een broodje kebab van spicy steak met sumak-uien, tomaat, ingelegde komkommer, tahini en shug. Dat laatste is een soort Midden-Oosterse pesto van chilipeper, knoflook en koriander.

Daarnaast zijn er ook salades (bijvoorbeeld een falafel bowl) en natuurlijk hummus, labneh, baba ganoush en geroosterde kikkererwten met vers pitabrood. Of ga voor gefrituurde bloemkool met tahini. Mmmmh!

Kardemom-donuts met pistache en rozen

Heb je trek in zoet, dan eet je hier kardemom-donuts met een glazuur van pistache en rozen. Of kurkuma-cookies en baklava met de smaak van appeltaart. Ook drink je er ijskoffie met halva: een soort Arabische nougat.

Ben je een keer in Victoria, Canada? Op een drafje naar 1325 Blanshard Street dan.

Neem een kijkje op de website van Superbaba.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.