Redactie
Redactie Inspiratie 13 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Ons favo nieuwe kant-en-klare toetje: sticky toffee pudding van Pots&Co

Kant-en-klare toetjes: meh, we maken ze liever zelf. Maar de sticky toffee pudding van Pots&Co, ready to pop in the oven in een vuurvast schaaltje… wauw, die blijkt fantastisch.

De patissiers van Pots&Co maakten hun versie van de beroemde sticky toffee pudding in een klein aardewerk potje. Sponzig, vullend en zoet – je hoeft ‘m alleen nog maar zelf een kwartiertje in de oven te schuiven.

Sticky toffee… wat was dat ook alweer?

Een sticky toffee pudding is dadelcake met een butterscotch saus. De hete toffeesaus trekt in de zachte cake en dat maakt het zoet en plakkerig.

Pots&Co gebruikt voor hun sticky toffee pudding lokale vrije uitloop eieren, halfgedroogde Sayer dadels uit Iran, Franse karamel, zeezout uit Cornwall en de double cream uit Devon. Het puddinkje wordt gebakken in keramiek, en daarna wordt de saus er met de hand in het midden van de cake gegoten zodat de cake het maximaal kan opslurpen. Mmm…

Echt Engels

Sticky Toffee Pudding is een Engelse klassieker. Het recept komt waarschijnlijk uit de koksmouw van Francis Coulson van de Sharrow Bay Hotel in noordwest Engeland. Zij zou geïnspireerd zijn door een idee van Canadese legerofficieren die ze had ontmoet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Francis’ recept is zo waardevol, dat keukenpersoneel van het hotel een geheimhoudingsverklaring en een contract moet tekenen het recept nooit ergens anders gebruiken. Niet zomaar een receptje, dus.

Over Pots&Co

Het verhaal van Pots & Co begint met Julien Dyer en Fraser Thomson. Julian is cateraar voor de “great and good” in Londen, en Fraser de chef patisserie van het met twee Michelin sterren bekroonde The Square in Londen. Ze komen samen op het idee om Engelse topdesserts te maken om thuis op de bank op te snoepen.

Ze pakken het aan zoals elke top chef dat doet: ze selecteren de beste ingrediënten, recepten en patissiers en beginnen Pots&Co, genoemd naar de keramieken ramekins waarin de desserts worden verkocht. Pots&Co desserts zoals salted caramel, chocolate pots, en nu dus sticky toffee pudding, zijn sinds 2016 verkrijgbaar in Nederland.

Waar te koop?

Pots&Co Sticky Toffee Pudding is vanaf nu te koop bij Albert Heijn; per potje betaal je € 2,19. En we kunnen je verzekeren: zolang je het etiket snel weggooit, hebben je gasten écht niet door dat het niet zelf gemaakt is…

Pots&Co

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.