Redactie
Redactie Inspiratie 1 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Steeds meer culinaire hotspots op Amsterdam Centraal

Al eerder schreven we over de Amsterdamse Zuidas als culinair walhalla, maar ook het Centraal Station lijkt steeds interessanter te worden op culinair gebied. Niet alleen vind je er op loopafstand verschillende koffiezaakjes en lunchzaakjes, ook grootschalige concepten lijken hun weg te vinden. 

Hoewel er aan de Oosterdokskade al langere tijd verschillende restaurants (waaronder &samhoud places en Vapiano), koffiezaakjes en lunchrooms zijn gevestigd, wordt nu ook het stationsplein een stuk interessanter.

Zo kondigde biefstukkoning Loetje aan een nieuw filiaal te openen in het pand van Smits Koffiehuis. In het voorjaar zal het restaurant haar deuren openen en plaats bieden aan ruim 150 gasten.

Bron: Flickr

Daarbij was de Aziatische keten Wagamama afgelopen week in het nieuws door een wel héél erg geslaagde crowdfunding-actie. In ongeveer drie uur behaalden ze ruim €200.000,- aan donaties voor een nieuw te openen restaurant in het Centraal Station. Als alles volgens planning loopt, zal juni dit jaar Wagamama CS geopend worden.

Iets verderop aan de Piet Heijnkade, maar zeker niet minder belangrijk, ligt Délirum Café: het Amsterdamse filiaal van het grootste biercafé ter wereld.

Na grootschalige concepten als Loetje en Wagamama, maar ook biercafé Délirium, vragen wij ons af: what’s next?

Bron: Wikipedia

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Steeds meer culinaire hotspots op Amsterdam Centraal
Sluiten