Redactie
Redactie Inspiratie 10 feb 2013
Leestijd: 1 minuut

Slimme tip: koffiebonen als blindbakvulling

De bakkers onder ons doen het vast regelmatig: het blind bakken van een taartbodem. Voordat je de vulling toevoegt, de bodem met een laag bakpapier bedekken en vullen met zogenaamde blindbakvulling, om ervoor te zorgen dat de bodem goed gaar is voordat je de vulling meebakt.

Over het algemeen gebruiken we hier droge of keramische bonen voor, maar wat als je deze niet in huis hebt? Gebruik dan (mits je ze uiteraard op voorraad hebt) koffiebonen. Ze werken namelijk evengoed en doordat je de bodem toch eerst bedekt met een laag bakpapier  proef je er niks van! Gebruik wel een goed stuk bakpapier of aluminiumfolie tussen de bodem en de bonen, om koffiesmaak in je bodem te voorkomen.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.