Redactie
Redactie Inspiratie 12 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

Morgen voor één dag in Londen: een low-calorie restaurant

Voor de fanatieke calorieëntellers onder ons: in Londen is onlangs het bijzondere pop-up restaurant Steam geopend. Daar draait alles om calorieën. Oftewel: die vervelende beestjes die ‘s nachts je kleding kleiner naaien (toch?).

Het tijdelijke restaurant, onder leiding van de hippe chef Frederick Forster, is een samenwerking aangegaan met Miele om een nieuwe stoomoven te promoten – vandaar de naam Steam.

Wat je er zoal op je (ongetwijfeld kleine) bordje krijgt? Een mals ossenhaasje met taugé salade, spiesjes van coquilles, chorizoworst (!) met een dressing van komkommer en gember, kwarteleitjes en cocotte met een saus van paddenstoelen, en prei en tongfilet gevuld met garnalen en kruidenboter. Het zou te makkelijk zijn om het dessert over te slaan: je kunt hier zonder schuldgevoel een flink stuk bananencake wegwerken. Zonder suiker – uiteraard.

Om de spijsvertering extra op gang te helpen wordt je wél geacht om tussen de gangen door even je benen in je nek te leggen. Sorry? Tussen de gangen door neem je bij Steam deel aan een gezellig stretch-klasje. Ja, zo kunnen wij het ook: na een uurtje zweten is zelfs een Nutella cheesecake prima te verantwoorden. Toch een leuk concept!

Dolgraag zo’n calorie-arm diner meemaken? Dan moet je snel zijn: Steam opent morgen, woensdag 13 maart, zijn deuren voor één dag. Het adres: 5-7 Grape Street, Covent Garden, Londen.

 Ossenhaas met taugésalade

Frederick Forster

Low-calorie bananencake 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.