Zo ongelooflijk lekker: Nutella Cheesecake

Culy 11 mrt 2013 Dessertrecepten

Een heerlijk receptje van Culy-lezer en blogger Teddlicious: Nutella Cheesecake. Zij maakte onlangs ook al de Nutella Espresso. Zoals je ziet heb je best wel wat nodig om deze taart te maken. Je moet dan ook de taart in twee dagen maken, omdat de vulling moet opstijven voordat je de topping eroverheen kunt doen.

Oke, let’s start! We beginnen bij het maken van de bodem.

Doe de biscuits in een grote bak en begin met fijnmalen. Als je een keukenmachine hebt, gooi de koekjes dan daarin want dat gaat veel sneller dan met de hand. Wij hebben echter geen keukenmachine, dus moest het wel met de hand. We waren hier wel even mee bezig.

De hazelnoten (die we overigens uit een bakje notenmix hebben gevist) maak je ook fijn. Je kunt ze snijden, maar wij kozen ervoor om ze even met de staafmixer te blenden. Je mag best wel wat grover laten, dat is lekker chunky voor in de bodem!

Terwijl je bezig bent met het verkruimelen van de koekjes, doe je de suiker erbij. Ook de Nutella wordt toegevoegd. Ga ondertussen gewoon door met verkruimelen. Voeg ook de fijngehakte hazelnoten toe en de boter op kamertemperatuur.

Doe dus alles bij elkaar en giet het mengsel in de springvorm. Druk het goed aan en strijk het glad. Wij hebben ervoor gekozen om er wel wat grotere stukken koek in te laten zitten. Lekker!

Tijd voor de vulling! Pak dezelfde bak als waar je je bodem mengsel in hebt gedaan voor de vulling van de taart.

Voeg 6 grote eetlepels Nutella aan de monchou toe en begin het een beetje door elkaar te roeren met een lepel of vork. Voeg de poedersuiker en de volle melk eraan toe en begin langzaam met mixen. Tijdens het mixen een scheutje vanille extract erbij gieten. Meng door tot een stevig beslag zonder klontjes.

IMG_0738

Giet het beslag in de springvorm. Nu is het tijd om je taart in de koelkast te doen. Wij hebben de taart gewoon een nacht in de koelkast gedaan en de volgende dag zijn we begonnen met het maken van de topping.

Voor de topping gebruik je 100 gram chocolade. Wij hebben gekozen voor puur, maar dat kan ook gewoon melkchocolade zijn. Wat jij het lekkerst vindt.

Breek de chocolade alvast in kleine stukjes en leg ze in een kom. Verwarm de volle melk totdat hij net een beetje kookt. Als de melk aan de kook is gebracht, giet je de melk over de stukjes chocolade. De chocolade gaat dan smelten namelijk. Voeg ook de boter toe. Mix goed door tot je een vloeibaar mengsel krijg zoals hier.

Nu giet je de topping over de taart heen die je gisteren in de koelkast hebt gezet. De taart moet nu nog ongeveer twee uurtjes in de koelkast om de topping iets harder te laten worden.

Zo! Haal je taart uit de koelkast en strooi er een beetje poedersuiker overheen en leg wat hazelnootjes in het midden. Dit is dan je jummy jummy Nutella Cheesecake. Een ontzettend goed vullende taart waar je maar een klein stukje van hoeft af te snijden om volop te genieten. De taart is niet moeilijk om te maken en hij is ontzettend lekker! Deze taart ga ik zeker nog een keer maken!

IMG_0799IMG_0801

Voor de bodem:

  • 300 gram droge biscuits
  • 90 gram boter op kamertemperatuur
  • 60 gram hazelnoten
  • 60 gram suiker
  • 30 gram Nutella

Voor de vulling:

  • 450 gram monchou
  • 250 gram poedersuiker
  • 6 eetlepels Nutella
  • 50 ml volle melk
  • 1 theelepel vanille extract

Voor de topping:

  • 125 ml volle melk
  • 100 gram chocola
  • 10 gram boter op kamertemperatuur
Reageer op artikel:
Zo ongelooflijk lekker: Nutella Cheesecake
Sluiten