Een heerlijke foodtrend: shiitake buns

Culy 4 okt 2016 Inspiratie

De Momofuku pork buns die inmiddels de wereld hebben veroverd, eten wij al lange tijd met veel plezier. Van dit hemelse broodje is er nu ook een vegetarische variant gespot in New York: shiitake buns.

Bij Momofuku Noodle Bar stond dit gestoomde broodje al langer op de kaart, maar in New York zie je nu de shiitake buns in tig restaurants verschijnen. Bij Jun-Men Ramen of BUNSMITH kan je ze ook heerlijk eten.

Wij hebben ze in Nederland nog niet op de kaart gespot, jij wel? Wel heel veel andere lekkere steamed buns, die staan hier allemaal in een overzicht. In Rotterdam kan je bij Aloha een variant met tempura van oesterzwam eten. Ook heel smakelijk.

Heb je nu shiitake bun cravings maar ben je niet in New York? Met dit recept maak je ze zelf thuis. De bao’s (gestoomde broodjes) haal je uit het vriesvak bij de toko.

Shiitake bun

Reageer op artikel:
Een heerlijke foodtrend: shiitake buns
Sluiten