Redactie
Redactie Inspiratie Bijgewerkt: 15 jul 2025
Leestijd: 1 minuut

Een heerlijke foodtrend: shiitake buns

De Momofuku pork buns die inmiddels de wereld hebben veroverd, eten wij al lange tijd met veel plezier. Van dit hemelse broodje is er nu ook een vegetarische variant gespot in New York: shiitake buns.

Wat zijn shiitake buns?

Bij Momofuku Noodle Bar stond dit gestoomde broodje (steamed bun) al langer op de kaart, maar in New York zie je nu de shiitake buns in tig restaurants verschijnen. Bij Jun-Men Ramen of BUNSMITH kan je ze ook heerlijk eten.

Wij hebben ze in Nederland nog niet op de kaart gespot, jij wel? Wel heel veel andere lekkere steamed buns, die staan hier allemaal in een overzicht. In Rotterdam kan je bij Aloha een variant met tempura van oesterzwam eten. Ook heel smakelijk.

Maak zelf bao buns met shiitake

Heb je nu shiitake bun cravings maar ben je niet in New York? Met ons recept voor bao buns met shiitake maak je ze zelf thuis. De bao’s (gestoomde broodjes) haal je uit het vriesvak bij de toko.

Vega(n) bao buns met shiitake, daikon en pindakruim

Vegan bo buns met shiitake
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.