Redactie
Redactie Inspiratie 31 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

Sergio Herman opent nieuw restaurant: AIRrepublic

Vandaag opent Sergio Herman een tweede restaurant in Cadzand: AIRrepublic. Deze laagdrempelige brasserie is gevestigd in de nieuwe jachthaven van de Zeeuwse badplaats en serveert hoofdzakelijk vis en schaal- en schelpdieren.

De opening van AIRrepublic heeft alles te maken met de uitbreiding van Het Strandhotel, waar ook Hermans restaurant Pure C is gevestigd.

Sergio: “We willen onze gasten verschillende horeca-concepten bieden. Pure C blijft dé plek voor fine dining. Maar wie een lang weekend in Cadzand verblijft, wil niet elke avond uitgebreid dineren. Vanuit dat idee is AIRrepublic ontstaan. Het is een laagdrempelige plek waar iedereen zich thuis voelt. Of je nou na een strandwandeling op je slippers even een garnalenkroketje met een glas cava wilt bestellen op het terras, of ’s avonds met vrienden aan de fruits de mer wilt in het restaurantgedeelte, het kan allemaal.’

Vanuit het restaurant en het terras kijk je op de zee en de haven, en in de verte zie je Knokke en Zeebrugge liggen. “Mooier wordt het niet!” aldus de chef.

Het restaurant

AIRrepublic bestaat uit twee delen: een restaurant en een café. Het restaurantgedeelte biedt plaats aan 56 gasten en is vijf dagen per week geopend. In de keuken draait het om eenvoudige bereidingen van voornamelijk Zeeuwse producten. De focus ligt daarbij op de klassieke keuken.

Chef-kok Alex Buiten: “Veel van de gerechten die we bij AIRrepublic serveren hebben ooit bij Sergio’s vader op de kaart gestaan. Denk daarbij aan de vissoep die vroeger in Oud Sluis werd geserveerd, gemarineerde mosseltjes, oesters met champagnesaus en kraakverse langoustines.”

AIRcafé & take-away

Dan is het er het AIRcafé; de ideale plek om tijdens een stranddag even wat te drinken of te eten. Sergio: “We serveren daar een pistolet met grijze garnaaltjes, maar ook gewoon een goede croque monsieur met kaas. Net als in het restaurant werken we ook hier zoveel mogelijk met Zeeuwse producten.” Het café is in de vakantieperiodes zeven dagen per week geopend. Het heeft 80 zitplaatsen én een take-away.

AIRrepublic in Cadzand is Sergio verantwoordelijk voor de culinaire invulling van het frites-concept Frits Atelier Amsterdam, dat onlangs zijn vierde vestiging opende.

Reserveren voor AIRrepublic kan via www.air-republic.com.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.