Redactie
Redactie Inspiratie 6 jul 2014
Leestijd: 1 minuut

Rozijnen wellen: zo doe je dat

Vaak wordt er in een recept met rozijnen gevraagd om ze te wellen. Maar rozijnen wellen, hoe doe je dat? En waar kun je het nog meer in wellen voor extra smaak? Culy legt uit.

Waarom zou je ze rozijnen wellen?

Omdat rozijnen een stuk zachter en sappiger worden als je het even doet. Wel zo lekker in couscousgerechten, appeltaart, desserts of andere recepten. Als je ze zo uit de hand eet, hoeft het natuurlijk niet.

Hoe wel je rozijnen?

Kook water tot het net kookt, of gebruik de waterkoker en laat het water een klein beetje afkoelen. Doe de rozijnen in een kommetje en schenk er zoveel warm/heet water op dat ze onder staan. Laat vijf minuutjes staan. Zorg dat het water niet té heet is.

 

Waar kun je ze nog meer in wellen?

– Cognac
– Rum
– Amaretto
– Whisky

Tip: vul een schone glazen pot met rozijnen en schenk er flink wat rum bij. Paar dagen laten staan en dan heerlijk door roomijs scheppen. Boerenjongens met héél veel smaak!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.