De Gouden Reael

Culy 5 mei 2016 Dineren

Wijnrestaurant De Gouden Reael, gevestigd in een bijzonder zeventiende-eeuws pand op de Westelijke Eilanden van Amsterdam, heeft dit voorjaar haar deuren opnieuw geopend.

De wijnen staan in dit restaurant centraal: er zijn maar liefst 150 aanwezige soorten, gekozen door sommelier Jean Luc Etienne, die eerder werkte voor Restaurant Latour, Savelberg, &samhoud places en de Vierbannen.

De Gouden Reael

Bron: Facebook

Maar hier kom je niet alleen voor drank, maar ook zeker voor het eten. Chef-kok Robert Peppelenbos (eerder werkzaam bij Restaurant Stout! en Bistrot Neuf op de Haarlemmerstraat) heeft een twaalftal kleine gerechten op de kaart die perfect passen bij verschillende wijnsoorten. Daarnaast serveert De Gouden Reael gerechten om te delen, zoals côte de boeuf en lamsschouder. Ook draaien de haantjes als vanouds op de rotisserie.

De Gouden Reael is gevestigd in een monumentaal grachtenpand uit 1648, ooit eigendom van de familie Reael. Het restaurant bevindt zich op de kop van Zandhoek, één van de Westelijke Eilanden in Amsterdam. De eilanden, ook wel ‘het mooiste dorp van Amsterdam’ genoemd, liggen op loopafstand achter het Centraal Station.

gouden reael

Reageer op artikel:
De Gouden Reael
Sluiten