Redactie
Redactie Dineren 5 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Bij Wijnrestaurant De Gouden Reael drink je maar liefst 150 soorten wijn

Wijnrestaurant De Gouden Reael, gevestigd in een bijzonder zeventiende-eeuws pand op de Westelijke Eilanden van Amsterdam, heeft dit voorjaar haar deuren opnieuw geopend.

De wijnen staan in dit restaurant centraal: er zijn maar liefst 150 aanwezige soorten, gekozen door sommelier Jean Luc Etienne, die eerder werkte voor Restaurant Latour, Savelberg, &samhoud places en de Vierbannen.

Bron: Facebook

Maar hier kom je niet alleen voor drank, maar ook zeker voor het eten. Chef-kok Robert Peppelenbos (eerder werkzaam bij Restaurant Stout! en Bistrot Neuf op de Haarlemmerstraat) heeft een twaalftal kleine gerechten op de kaart die perfect passen bij verschillende wijnsoorten. Daarnaast serveert De Gouden Reael gerechten om te delen, zoals côte de boeuf en lamsschouder. Ook draaien de haantjes als vanouds op de rotisserie.

De Gouden Reael is gevestigd in een monumentaal grachtenpand uit 1648, ooit eigendom van de familie Reael. Het restaurant bevindt zich op de kop van Zandhoek, één van de Westelijke Eilanden in Amsterdam. De eilanden, ook wel ‘het mooiste dorp van Amsterdam’ genoemd, liggen op loopafstand achter het Centraal Station.

Adres De Gouden Reael

Je vindt Wijnrestaurant De Gouden Reael aan de Zandhoek 14 in Amsterdam.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.